четвер, 30 червня 2016 07:00

Жителям Ізмаїла розвозять питну воду

— Люди продолжают паниковать. В прошлую пятницу не выдержали и пошли митинговать под раду. Человек 100 вышли с плакатами. Мол, деньги розворовывают, а с водопроводом уже две недели ничего не делают. Мер, правда, выбежал сразу. Говорил, что воду можно кипятить и использовать, — розповідає 43-річний Валерій Турченко з міста Ізмаїл на Одещині.

Тут із 16 по 28 червня до лікарень з отруєнням звернулися 769 осіб. Станом на 29 червня у медичних закладах перебували 98 людей, із них — 74 діти. Причиною захворювання стало споживання неякісної води. У водогін після сильних дощів потрапили фекалії. Збудників інфекції виявили також у деяких артезіанських свердловинах.

— Розвозимо питну воду мешканцям Ізмаїла — одиноким пенсіонерам, багатодітним сім'ям. Це майже 25 тисяч осіб, — говорить мер міста 51-річний Андрій Абрамченко. — Протягом тижня також стояли великі діжки з водою, яку люди могли безкоштовно набирати. Санепідеміологи взяли проби з міського водогону на аналізи. Повідомили, нині вода придатна для вживання. З вівторка відкрилися ринки та ресторани, що провели відповідні підготовчі заходи. Захворюваність пішла на спад.

Минулого тижня місто отримало першу партію таблеток діоксиду хлору. Провели пробну дезінфекцію води. За позитивного результату це зроблять на всіх магістральних мережах водогону, свердловинах і вигрібних ямах.

Зараз ви читаєте новину «Жителям Ізмаїла розвозять питну воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути