Ексклюзиви
вівторок, 06 листопада 2007 07:06

Зима буде ранньою й холодною

Із цього тижня український Гідрометцентр прогнозує в країні значне похолодання. На  її територію насувається фронт арктичного повітря. У понеділок зранку в більшості регіонів України випав перший сніг, хоча відразу і розтанув.

У середу вдень обіцяють не більше 3 градусів тепла, сильний вітер та мокрий сніг із ожеледицею.

— Найближчі 3–4 дні температура вночі буде 4–10 морозу, — каже завідувач сектору короткострокового прогнозування Гідрометцентру Людмила Гумоненко. — Удень до трьох  тепла. У Криму трохи тепліше. Із 8 листопада в Україні на кілька градусів потеплішає. Але в подальшому знову прийдуть морози. Потім ніяких потеплінь ми не очікуємо.

У неділю в Криму місцеве управління МНС оприлюднило штормове попередження у зв"язку зі вторгненням холодного арктичного повітря. Похолодання на півострові супроводжуватиметься сильним вітром. Із 6 листопада на території Криму температура знизиться до п"яти градусів морозу.

Народний синоптик із селища Макарів під Києвом Едуард Райницький, 65 років, прогнозує, що зима цього року буде холодною та з великою кількістю снігу.

— Стовпчик термометра сягне 25 градусів морозу, інколи до 30. Снігу буде до 25–30 сантиметрів, — каже Едуард Володимирович. — Ще хочу сказати, що зима буде ранньою. Тобто вона вже нагадала про себе прохолодним жовтнем. Листопад буде холодним.

За словами Райницького, багато снігу протягом зими випаде на півночі України, бо влітку та восени там було мало опадів.

Зараз ви читаєте новину «Зима буде ранньою й холодною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути