Ексклюзиви
вівторок, 18 вересня 2018 00:15

Засекретили результати досліджень міномету "Молот"

Служба безпеки України засекретила акт досліджень металу міномету "Молот". Його почали вивчати, бо за два роки зброя вісім разів вибухала. Загинули шість бійців, 13 травмовані. Дослідження металу проводили в Національному технічному університеті "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського".

Документ має гриф "секретно", заявили в Науково-дослідному інституті озброєння та військової техніки Збройних сил України.

12 липня, після засідання комітету Верховної Ради з питань безпеки й оборони, депутати пообіцяли, що інформація про результати експертизи стане пуб­лічною.

— Єдине, що зрозуміло, гриф "секретно" ставлять, коли є що приховувати, — каже 26-річний Іраклій Джанашия, експерт із національної безпеки й оборони Українського інституту майбутнього.

Міномети М-120–15 "Молот" виготовляють із 2016-го. У війська передали 280 одиниць. Востаннє вибухнув 6 липня на полігоні в Рівненській області — вбив трьох військових, дев'ятьох поранив.

Зараз ви читаєте новину «Засекретили результати досліджень міномету "Молот"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути