вівторок, 12 вересня 2017 07:05

"Зарплату підняв так, що страшно на базар ходити"

— Уже всі пальці постирала. Тиждень миємо, драємо і саджаємо. Начальство ввело понаднормові години роботи. Ще коли Гройсман сам приїжджає, то півбіди. А вони удвох. Немає спасу, — говорить працівниця ­вінницької комунальної служби Ірина, прі­звища не називає.

9 вересня Вінниця відзначила день міста. Із дружинами на святкування вирушають президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Спершу відвідують райцентр Калинівка Вінницької області. Там базується військова частина Національної гвардії. Біля неї збирається кілька сотень місцевих. Прийшли подивитися на президента.

— Ти подивися, в якому Марина вбранні. Явно не за 300 гривень штани. Сидять, як влиті, — каже до подруги одна з жінок у натовпі. — А от жінці Гройсмана Олені краще поміняти дизайнера. В неї штани розмірів на п'ять більші. Але чого це вони обидві так вдяглися? Наче копіюють одна одну.

— То просто дружина прем'єра вчиться у Марини моді. Ще кілька місяців, і сама може першою леді стати. Чула, що Гройсман у президенти йтиме, — відказує подруга.

Володимир Гройсман вітається з людьми. Обіцяє чергове підвищення пенсій.

— Уже зарплату підняв так, що страшно на базар ходити. М'ясо по 150 гривень за кілограм, — говорять у натовпі.

Зустріч керівників держави з військовими починається на годину пізніше, ніж було заплановано. Увесь час бійці стоять вишикувані.

— Українських військових шанує і поважає народ, — звертається до них Петро Порошенко. — Робимо все, аби звільнити нашу землю політико-дипломатичним шляхом. Але ситуація ще далека від стійкого миру.

Президент іде оглядати казарми, фотографується з військовими. Вирушає до Вінниці. Дорогою обіцяє проінспектувати стан дороги до обласного центру.

До приїзду керівників держави у Вінниці конструюють сцену під міською радою. Близько 14:00 там збирається натовп. Президент, прем'єр і спікер Верховної Ради ­Андрій Парубій ідуть у супроводі з десятка охоронців. Люди фотографуються з Петром Порошенком. Інших політиків ігнорують.

— Я тут не в гостях, а вдома, — говорить зі сцени президент. — Як можна не закохатися у це місто? В його будинки, фонтани і площі. З днем народження, Віннице!

— Вінниця завжди була захистом і оплотом України, — додає Андрій Парубій. — Саме тут Богдан Хмельницький вигравав цивілізаційні битви. Тут перебувало керівництво Української народної республіки. Це місто народжувало великих державних діячів і продовжує це робити.

Політики виступають не більше 7 хв. Сходять зі сцени. Увечері відбувається святковий концерт.

Зараз ви читаєте новину «"Зарплату підняв так, що страшно на базар ходити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути