пʼятниця, 26 квітня 2013 05:15

"Зарплату не платили два місяці, але ми продовжували працювати"

Автор: фото: Андрій Жигайло
  Велосипедисти спускаються до столичного метро Поштова площа 23 квітня, тримаючи свій транспорт. Нарікають на закруті сходи та завузькі пандуси
Велосипедисти спускаються до столичного метро Поштова площа 23 квітня, тримаючи свій транспорт. Нарікають на закруті сходи та завузькі пандуси

— У нас є унікальний шанс змінити переходи тут. Тільки потрібно достукатися до твердолобих чиновників, — бере на плечі велосипед киянин 34-річний Ігор Тишенко та спускається до підземного переходу на столичній Поштовій площі.

23 квітня велосипедисти, люди на інвалідних візках і жінки з дитячими збираються тут. Хочуть показати, що пандуси у підземному переході до метро завузькі та закруті, ними важко користуватися. А після реконструкції площі перехід буде єдиною можливістю потрапити на неї.

— Я сильно ризикую, але ми з Андрійком готові, — під'їжджає з дитячим візком до переходу киянка Анжеліка Руденко, 32 роки. З візочка на людей великими чорними очима дивиться 2-річний хлопчик. — Покажемо, як важко спускатися по теперішньому пандусу жінкам із колясками.

Анжеліка міцно чіпляється двома руками за візок. Помалу починає з'їжджати. Ширина між колесами більша, ніж у пандуса.

— Щоб спуститися, треба мати силу в руках — утримати коляску. Якщо перечепитися, то впадемо обоє. Можна припідняти коляску на задні колеса, щоб не було страшно дитині дивитися вниз. Якщо багато народу, то краще просити когось, щоб поміг винести. Переходи в нас не пристосовані для візків.

Активісти пропонують не робити жодних сходів, бордюрів, інших перешкод на Поштовій площі та під нею. Кажуть, краще обладнати пандусами із кутом нахилу не більше 6 градусів і розширити підземний перехід до 10 м. Зараз він завширшки 6 м.

— Тут з'їзд має такий градус нахилу, як на Андріївському узвозі. Людині на візку чи з велосипедом їхати по ньому важко. Зробити суцільний пандус зараз цілком можливо, адже триває ремонт усієї площі, — пояснює 28-річна Ірина Бондаренко з асоціації велосипедистів Києва.

Реконструкцію пл. Поштової, однієї з найстаріших у місті, розпочали торік у липні. Будують розв'язку без світлофорів і торговельний центр, дах якого має бути площею. Розв'язка має з'єднати Володимирський узвіз, Набережне шосе та вулицю Набережно-Хрещатицьку в один транспортний вузол.

На початку березня виділених 403 млн грн виявилося замало. Відмовилися зводити естакаду з Володимирського узвозу та кільце розвороту. Уряд дав іще 100 млн.

Тривають будівельні роботи. Майданчиком їздять трактори, працюють кілька кранів. Біля церкви Різдва Христового робітники зривають плитку, а на проїжджій частині міняють стоки.

— Нам зарплату не платили два місяці, грошей не було. Але ми продовжували працювати. Зараз ніби справа пішла, — розповідає один із працівників.

Роботи хочуть завершити до кінця травня.

Зараз ви читаєте новину «"Зарплату не платили два місяці, але ми продовжували працювати"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути