пʼятниця, 07 червня 2019 05:40

Запрацювали центри для абітурієнтів із Криму і Донбасу

З 3 червня до 27 вересня в Україні працюватимуть центри для абітурієнтів із тимчасово окупованих територій. Вони сприятимуть вступу до українських вузів і проф­техучилищ за спрощеною процедурою — без ЗНО, українського паспорта й атестата.

Для спрощеного вступу потрібно звернутися до освітнього центру, подати заяву й заповнити освітню декларацію, скласти на базі центру три вступні іспити. Це — українська мова, історія України і профільний предмет або творчий конкурс. Якщо вступник має український атестат чи складав ЗНО, але з певних причин хоче скористатися спрощеною процедурою, то він може це зробити. Щоб убезпечити таких вступників, у наказах про зарахування їхні прізвища шифруватимуть. За потреби можуть забезпечити їх гуртожитками. Також, вступивши через освітній центр, жителі Донбасу і Криму зможуть отримати диплом, що визнаватимуть в Україні й світі. Центр допомоги абітурієнтам із Криму та Донбасу поділили. Кримчани можуть пройти процедуру вступу в центрах, розміщених у Львівській, Одеській, Миколаївській, Запорізькій, Херсонській, Дніпропетровській областях та в Києві. Абітурієнти з Донбасу можуть звернутися до центрів у Києві, Бахмуті, Вінниці, Кривому Розі, Дніп­рі, Краматорську, Костянтинівці, Покровську, Лимані, Лисичанську, Маріуполі, Рубіжному, Сіверськодонецьку, Старобільську, Слов'янську і Торецьку. Освітні центри працюють в Україні з 2016-го. Торік таких вступників було менш як 1 тис. На сьогодні — майже 2 тис.

Зараз ви читаєте новину «Запрацювали центри для абітурієнтів із Криму і Донбасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути