пʼятниця, 31 травня 2019 00:20

Запустять 22 додаткові потяги до морських курортів

Укрзалізниця відкриває продаж квитків на 22 додаткові потяги до морських курортів у Бердянську, Одесі, Генічеську, Миколаєві та Херсо­ні. Триватиме із червня до кінця вересня 2019 року.

Крім того, до 8 вересня додаткові поїзди курсуватимуть зі Львова до Новоолексіївки Херсонської області.

Із 1 червня Кабінет міністрів посилив вимоги до роботи тур­операторів. Вони зобов'язані двічі перевіряти, чи не змінився час вильоту й офіційно інформувати про це туристів.

Також мають складати список усіх своїх турагентів із назвами фірм, адресами й контактами. Крім того, повинна бути обов'язкова банківська гарантія в 20 тис. євро для компаній, що возять мандрівників за кордон, і 10 тис. — для внутрішнього туризму. Вона слугує страховкою на випадок, якщо туроператор не виконає зобов'язань. Компанії, що не дотримуватимуться цих вимог, позбавлятимуть ліцензії.

— Рішення посилити вимоги правильне, — говорить менеджер туристичного агентства "Мандарин" Світлана Цим­баленко, 30 років. — Звичайно, форс-мажорів не уникнути. Особливо це стосується вильотів. В Україні авіакомпанія може змінювати чартерні рейси буквально в межах доби. Передбачити це неможливо. Головне в таких ситуаціях підтримувати зв'язок із клієнтами, оперативно шукати вирішення проблеми.

Водночас 20 тисяч євро банківської гарантії — це замала сума. У випадку банкрутства нею борги перед усіма клієнтами не покриють.

Із 1 червня вводять сезонні обмеження руху вантажівок вагою понад 24 т і навантаженням на вісь понад 7 т по більшості автомобільних доріг загального користування державного значення. Діятимуть, коли температура повітря перевищуватиме +28°C. За дотриманням обмежень стежитимуть Укртрансбезпека й Нацполіція.

Правила не стосуватимуться машин, що перевозять живих тварин, небезпечні чи швидкопсувні вантажі. Також тих, що можуть допомогти запобігти чи ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій.

— Через обмеження руху виникають великі незручності. Доводиться стояти на жарі по 10 годин, з 10:00 до 20:00, — говорить далекобійник 50-річний Олександр Орел зі Сміли Черкаської області. — На дорогах утворюються черги з вантажівок, тягнуться до кілометра. Мусимо їздити ночами, аби наздогнати графік. Водії втомлені, неуважні — звідси аварії. Краще Укравтодор робив би хороші дороги, адже ці розпливаються в жаркі дні. Толкової основи під ними немає, асфальт неякісний. Зараз в Україні є лише дві нормальні траси — це Київ — Чоп і "Варшавка" (автошлях Київ — Ковель. — ГПУ).

Укравтодор обладнає майже 900 тимчасових стоянок біля автошляхів.

— За високої температури вантажівки утворюють колії на дорогах. Обмеженнями можна хоч якось цьому запобігти, — говорить експерт громадської компанії "Євро-Патруль" В'ячеслав Коновалов, 43 роки. — За кордоном теж є така проблема. Проте там не рух обмежують, а контролюють завантаженість авто і штрафують порушників. Вища якість автошляхів зменшила б проблему, але не усунула б її. Обмеження руху перевізникам заважає. Та для цього є логістика. Вони можуть розпланувати пересування машин так, щоб мінімізувати простій. Крім того, місцева влада має організовувати рух транспорту, щоб на в'їзді в міста колони фур не створювали затори.

Контрольні пункти в'їзду-виїзду в районі Операції об'єднаних сил на Донбасі влітку працюватимуть із 6:00 до 20:00. До 1 червня пропускають людей із 7:00 до 18:30.

Зараз ви читаєте новину «Запустять 22 додаткові потяги до морських курортів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути