пʼятниця, 10 січня 2020 05:26

Запрацює програма медичних гарантій

Програма медичних гарантій для населення запрацює у квітні цьогоріч. На неї з бюджету виділили 72 млрд грн. Шість видів допомоги надаватимуть безкоштовно — первинну, спеціалізовану, амбулаторну, госпітальну, паліативну й реабілітаційну.

Програму запустять у рамках другого етапу медичної реформи. Лікарні, що укладуть договори із Національною службою здоров'я України, отримуватимуть від неї кошти. Суми залежатимуть від кількості пацієнтів, яким там надали допомогу.

Для цього медичні заклади мають бути комп'ютеризовані й оснащені новим обладнанням.

— У галузі охорони здоров'я уряд визначив амбітні цілі. Вперше вони людиноцентристські, — говорить прем'єр-міністр Олексій Гончарук, 35 років. — Важливо, щоб люди отримували якісну та вчасну допомогу в лікарнях і мали доступ до гарантованих державою послуг.

За підвищеними тарифами НСЗУ компенсуватиме медзакладам лікування інсультів та інфарктів. Також більше платитимуть за пологи і ранню діагностику раку.

Допомогу надаватимуть безкоштовно за направленням сімейного лікаря або педіатра, з яким у пацієнтів підписані декларації. Без нього безоплатно лікуватимуть при невідкладних станах.

Зараз ви читаєте новину «Запрацює програма медичних гарантій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути