середа, 25 липня 2012 00:15

Жанна Титаренко голодувала чотири дні

Автор: фото з сайта www.varta.kharkov.ua
  Жанна Титаренко до голодування готувалася. З середи дозволяла собі яблука та помідори. З п’ятниці пила лише воду
Жанна Титаренко до голодування готувалася. З середи дозволяла собі яблука та помідори. З п’ятниці пила лише воду

Чотири дні голодувала харків'янка 24-річна Жанна Титаренко. У понеділок через запаморочення та слабкість припинила. Вона єдина в місті, хто відмовився від їжі на підтримку української мови.

— Дмитро Пилипець та інші організатори акції викликали "швидку". Ще мене просив відмовитися від голодування єпископ Лютеранської церкви В'ячеслав Горпинчук, телефонував із Києва. Приходив єпископ Харківський і Богодухівський православної церкви Київського патріархату Лаврентій, — розповідає телефоном. — Лікар "швидкої" оглянув і сказав, що потрібне обов'язкове стаціонарне лікування. А коли привезли у відділення, там швиденько поміряли тиск, цукор, температуру, зробили кардіограму. Потім лікарі намагалися поспілкуватися, чи треба боротися проти влади. Але розмова вийшла одностороння. Коли починала щось пояснювати, мене перебивали. Вони викликали таксі, відправили мене додому.

Зараз Жанна пересувається тільки у квартирі. Вже почала їсти вівсянку, п'є воду з медом. Сподівається, що за чотири дні почне нормально харчуватися.

— Розумію, що треба, але зараз іще не хочеться, — розказує. — До голодування готувалася. Пробувала, чи зможу. З середи дозволяла собі яблука та кілька помідорів на день. Потім відчула, що їсти зовсім не хочеться. З п'ятниці пила лише воду. Мій чоловік проти цього закону теж. Голодувати не пускав силою. Я все рівно пішла. Увечері він приніс мені на площу теплі речі, ковдру. Потім — спальник і залишився зі мною. Одну ніч злива сильно нас намочила, плавали на карематах та викручували речі. Він був поруч. Підтримав.

На пл. Свободи харків'янка була цілодобово. Каже, що вдень збиралися близько двох десятків людей. Але голодувати ніхто більше не наважився.

— Одна дівчина хотіла, але їй медики не дозволили. Ще музикант Іван Зозуля прийшов, сказав, що залишиться і два дні як мінімум буде голодувати. Потім йому повідомили про якийсь фестиваль, і він відмовився. Ще один член Спілки письменників збирався. А потім вирішив, що йому здоров'я не дозволить, — розповідає Жанна.

Вона за освітою економіст. Навчається в магістратурі Харківського національного аерокосмічного університету ім. Жуковського. Працює журналісткою інтернет-видання "Справжня варта". Її чоловік, 28-річний Олександр Шевченко, еколог, учиться у Львівському національному університеті ім. Франка.

На столичній Європейській площі біля Українського дому у вівторок, 24 липня, голодують четверо. Це священик отець Георгій, вінничанин Леонід Бровченко, 63 роки, 47-річний Микола Голоско зі Львова та 51-річний Михайло Тертичний із Черкащини.

Зараз ви читаєте новину «Жанна Титаренко голодувала чотири дні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути