середа, 30 грудня 2020 06:20

Замовників убивства Катерини Гандзюк судять вісім місяців

Вісім місяців у Дніпровському райсуді Києва судять голову Херсонської обласної ради 50-річного Владислава Мангера та колишнього помічника депутата цієї ж ради Олексія Левіна, 43 роки.

Їх звинувачують у замовленні вбивства радниці міського голови Херсона 33-річної Катерини Гандзюк. Свідчення проти них дав підозрюваний у справі Ігор Павловський. Розповів, що Мангер погрожував йому і його доньці. Тому він спершу надав суду неправдиві свідчення про непричетність чиновника до вбивства.

— Сторона обвинувачення вивчає докази. Ознайомилися з першими із майже 50 томів, — розповіла Ольга Веретільник, представниця родини Гандзюків.

Прокуратура просить для Мангера й Левіна по 12 років в'язниці.

На Катерину напали неподалік дому 31 липня 2018-го. Вилили 1 л сірчаної кислоти. Отримала хімічні опіки понад 30% тіла. Перенесла 14 операцій. Після трьох місяців у лікарні померла. Мотивом нападу стала боротьба Гандзюк із незаконною вирубкою лісів в області, розкраданням бюджетних коштів, за версією слідства.

За умисне вбивство були затримані та засуджені п'ятеро виконавців. Отримали від 6,5 до трьох років позбавлення волі. 16 жовтня 2020-го вирок у справі отримав Ігор Павловський. Його визнали винним у приховуванні злочину. Дали два роки умовно.

Зараз ви читаєте новину «Замовників убивства Катерини Гандзюк судять вісім місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути