четвер, 13 серпня 2009 18:42

Жахливі дороги в Симферополі

Львів"янин 47-річний Микола Шевчук об"їздив усю Європу. Він директор туристичної агенції. Каже, в Україні дороги гірші, ніж у більшості країн пострадянського простору.

— У Хорватії, Словенії ще кілька років назад було те саме, що в нас зараз. А тепер там дороги — перший клас, як у Бельгії чи Нідерландах. Маю на увазі не тільки дорожнє покриття, а й інфраструктуру. За кордоном будують не лише мотель і автозаправку, а й басейни, щоб відпочити та покупатися.

Пам"ятаю, їхали в Німеччині на авто. Закінчилося пальне, зупинилися. Уже за три хвилини до нас під"їхали поліцейські. Поцікавилися, що трапилося, чи потрібна допомога. Усі гарячі телефони, які світяться на стендах при трасі, працюють.

Український ремонт доріг водії помічають за камінням, яке летить у шибки.

— Їхав у Польщу. Не доїжджаючи пару кілометрів до кордону в Раві-Руській, у переднє двометрове панорамне скло туристичного автобуса влітає камінець, шибка тріскає. За кордон із розбитим склом не пустять. От тобі й неприємності на рівному місці. Узимку за кордоном вчасно розчищають траси від снігу. Там не чекають чергової наради, поки хтось дасть вказівку. Сіллю не посипають — це роз"їдає шини і шкодить екології. Використовують спеціальну суміш із дрібних камінців.

В Україні найкращими трасами Микола Шевчук називає дороги Житомир–Київ і Київ–Одеса.

— З українських міст хороші дороги мають Київ та Одеса. А в Сімферополі та Дніпропетровську — жахливі. В останньому яма розміром з автомобіль — то нормальне явище.

Зараз ви читаєте новину «Жахливі дороги в Симферополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути