Ексклюзиви
вівторок, 17 квітня 2018 07:05

Загинули Володимир Майборода і Денис Начосний

12 квітня поблизу селища Піски на Донеччині від кулі снайпера загинув український військовий Денис Начосний, 31 рік. Служив у 34-му окремому мотопіхотному батальйоні.

Боєць загинув на четвертий день після повернення з відпустки, яку проводив на батьківщині — в місті Генічеськ Херсонської області.

Денис Начосний потрапив в армію за мобілізацією. Згодом перейшов на контрактну службу. В зоні бойових дій був із 2015 року. Виконував обов'язки командира взводу. У нього залишилися дружина, донька й ­батьки.

Командир розвідки 24-ї окремої механізованої бригади 50-річний Володимир Майборода загинув біля селища Зайцеве Бахмутського району Донецької області 8 квітня. Підірвався на міні під час бою з терористами. Його тіло бойовики виявили 13 квітня поблизу власних позицій. Повернули українській стороні 15-го числа.

Військовий зі своїми бійцями перебував на спостережному пункті.

— Спостерігачі помітили підозрілий рух, і командир вирішив особисто перевірити обстановку. Близько 16:00 неподалік себе побачив противників, які групою у чотири-п'ять осіб намагалися обійти українських військових. Прийняв рішення атакувати ворога з двох боків. Двох бійців відправив в одну сторону, а сам пішов у другу, — кажуть у 24-й механізованій бригаді. — Реалізувати задумане завадила міна. За даними противника, вони з цього бою отримали двох убитих і трьох поранених. Але Майборода не повернувся. Від контузії після вибухів мін він ймовірно втратив орієнтир і поранений відповз у протилежний бік від своїх окопів.

Тіло бійця бойовики виявили у степу.

Володимир Майборода жив у Мелітополі Запорізької області. Залишилися дружина й дочка.

Зараз ви читаєте новину «Загинули Володимир Майборода і Денис Начосний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути