Ексклюзиви
вівторок, 07 серпня 2018 00:50

Зафіксували найбільше харчове отруєння за 10 років

У Києві масово перевіряють кіоски із продажу шаурми. Інспектори Державної служби з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів станом на 6 серпня вже побували в понад 50 МАФах. Перевіряли наявність дозвільних документів на торгівлю, санітарні книжки працівників.

Перевіряти кіоски почали після масових отруєнь шаурмою. Із 30 липня до 6 серпня в лікарні звернулися 93 людини. У всіх підозрюють сальмонельоз — інфекційне захворювання, що викликає нудоту, біль у животі, зневоднення організму. Всі постраждалі купували шаурму біля станцій метро Лісова, Оболонь, Дарниця, Поштова площа.

Це найбільше харчове отруєння у Києві за останні 10 років.

— Раніше таких спалахів не було, бо малий бізнес наші спеціалісти перевіряли щоквартально. Тепер же перевірки можна робити тільки раз на два роки, згідно нового закону, — каже керівник Головного управління Держ­продспоживслужби Києва Олег Рубан, 45 років. — Відповідальність за безпеку продукції лежить на самому підприємцеві та споживачеві. Якщо останній побачив порушення, то має повідомити про них відповідні органи. Вони повинні зреагувати на скаргу.

Під час масових перевірок найперше дивимося два документи — спеціальну інформаційну карту з голограмою та реєстрацію потужностей виробництва. Карту видає департамент благоустрою Київської міської державної адміністрації. Вона є тільки у 62 точках із двох тисяч. Реєстрації взагалі ніхто не має. Серед порушень і відсутність документів на сировину, медичних книжок у продавців.

Хворих у тяжкому стані немає, кажуть у лікарнях.

Зараз ви читаєте новину «Зафіксували найбільше харчове отруєння за 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути