четвер, 26 липня 2012 00:30

За зламану міліціонерами руку справу не порушили

Черкаська прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи щодо перевищення повноважень міліціонерами 6 липня під час знесення наметового містечка на захист української мови. Тоді правоохоронці застосували силу, декілька черкащан постраждали.

24-річному Ігореві Сичову зламали руку.

— Коли почався штурм, я не встиг вискочити з намету, по мені бігли люди. Мені зробили операцію, вживили в руку титанову пластину. Минулої п'ятниці зняли шви. Рука має страхітливий вигляд. Напухла, вдвічі більша за другу, шкіра клаптями облазить. На операцію близько 5 тисяч гривень пішло. Допомогли депутати обласної ради. Один літній чоловік, не спитав його ім'я, просто заніс в офіс 150 гривень.

26-річному Ярославові Нищику, активісту парії "Удар", ушкодили ребро. У минулі вихідні він одружився.

— Гематоми посходили, але ребро болить, досі не можу спати на лівому боці, — говорить Ярослав. — Діагностували надкол ребра, але від гіпсу довелося відмовитись. У мене весілля, не до нього було.

— Мабуть, єдині, хто в Черкасах не бачили ні одного репортажу про події 6 липня, це моя жінка й дочка, — каже Володимир Матюша, 50 років, голова обласної організації Партії пенсіонерів України. — Аби жінка побачила, як я лежу на асфальті без сознанія, навіки заборонила б займалися політичною діяльністю. До телевізора їх не підпускав, газет не купляв два тижні.

Ярослава Нищика та двох депутатів міськради Миколу та Максима Булатецького міліціонери затримали. Звинуватили в непокорі, але суд виправдав.

Зараз ви читаєте новину «За зламану міліціонерами руку справу не порушили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути