вівторок, 20 червня 2017 07:45

За збитий літак генерал отримав сім років тюрми

У місті Мелітополь Запорізької області учасники АТО та їхні родичі вшанували пам'ять дев'ятьох членів екіпажу літака Іл-76. Військово-транспортне судно збили 14 червня 2014 року над Луганськом бойовики. На борту окрім екіпажу перебували 40 десантників.

Близько 500 осіб пройшлися центральною вулицею міста до меморіалу пам'яті загиблих захисників України. Поклали квіти. На мітингу виступили друзі та родичі військових. Усі загиблі льотчики були з Мелітополя.

— До катастрофи на окуповану територію теж літали під вогнем. Сідали з пробоїнами. Мій чоловік говорив, що літають "на авось" і колись це вилізе боком. Але перед останнім польотом був спокійним. Сказав, до вечора повернеться. Навіть речей не брав, — розповідає 43-річна Тетяна Чимиркова. Вона — дружина загиблого командира Іл-76 полковника Олександра Білого. — Бойовики не могли вирахувати, з якого краю смуги сідатиме літак. Бувало, командири облітали аеродром і приземлялися з протилежного боку. Тому сепаратисти поставили групи з обох боків. Льотчики нічого не змогли зробити.

Генеральна прокуратура України довела, Іл-76 над Луганськом збили через службову недбалість генерала Віктора Назарова. Вважають, він як начальник штабу АТО знав про групу бойовиків на аеродромі, яка збиватиме літаки. 18 листопада 2014 року військовому оголосили про підозру. Справу розглядав Павлоградський міськрайонний суд на Дніпропетровщині.

27 березня 2017-го Віктора Назарова засудили до семи років позбавлення волі. Він подав апеляційну скаргу.

Зараз ви читаєте новину «За збитий літак генерал отримав сім років тюрми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути