вівторок, 10 грудня 2019 07:25

За їзду без прав штрафуватимуть на 10 тисяч гривень

Міністерство внутрішніх справ хоче збільшити штрафи для водіїв за порушення правил дорожнього руху. За перевищення швидкості пропонують стягувати 3,4 тис. грн замість нинішніх 500 грн. Штраф за водіння у нетверезому стані буде від 17 до 34 тис. грн. Зараз він становить 10,2 тис.

За їзду без прав із порушників хочуть стягувати 10,2 тис. грн. Зараз сплачують 500 грн.

– Чи виправиться після цього ситуація на дорогах, залежить від того, наскільки комплексно введуть ці зміни, – каже експерт Антон Болтик, 32 роки. – Штрафи треба вводити так, щоби порушник реально отримував за них відповідальність, а не шукав прогалини в законі, як зараз трапляється. Коли підвищать відповідальність, а механізм залишиться той самий, то результату не буде. Якщо водіння п'яним криміналізують, це великий плюс. До цієї статті вже вводили багато змін, але люди нічого не навчилися. Кількість таких порушників велика. Збільшення відповідальності за перевищення швидкості теж спричинить позитивні зміни, бо в основному ДТП відбуваються через велику швидкість, п'янство та обгін.

З посиленням покарання може зрости і корупція серед патрульних, додає експерт.

– За реформою патрульні повинні мати боді-камери на грудях і під час спілкування з водієм попереджати про відеофіксацію, – каже Болтик. – Та вони не завжди знімають, бо не хочуть, забувають. Зрештою, це людський фактор. І на морозі камери з часом перестають писати. Зрозуміло, деяким водіям легше дати половину штрафу на місці та поїхати, ніж розбиратись із повним. Тому потрібен гарний контроль.

Зараз ви читаєте новину «За їзду без прав штрафуватимуть на 10 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути