середа, 15 лютого 2012 06:15

За вбивство ста тварин судять двох чоловіків

13 лютого у Святошинському районному суді столиці відбулося перше засідання у справі вбивства понад 100 безпритульних тварин. Звинувачують 19-річних Олексія Ведулу та Романа Пулібіна.

О 15.00 біля суду збираються близько 50 захисників тварин. Вимагають максимального покарання для підсудних.

— В Україні з'явився прецедент — уперше судять через убивство безпритульних тварин. Хлопцям світить п'ять років тюрми, хоча як на мене, лікувати їх треба, — пояснює організатор акції Юлія Остромогильська, 27 років.

Люди розкладають червоні лампади, фото вбитих котів і собак.

— Они же могут стать потом маньяками. Вот в Днепропетровске также было. Там банда малолеток убила 27 людей. Так вот у этих парней в мобильниках было видео, как убивают бездомных собак и котов. Это первый звонок, — голосно кричить 67-річна Ася Терпінська, власниця притулку для собак.

Під час затримання Олексія Ведули та Романа Пулібіна 15 грудня торік міліціонери  вилучили системний блок із понад 100 відео вбивств. Були також фотографії, які Олексій Ведула викладав у соціальній мережі "ВКонтакте". На них із посмішкою тримає в руках голови собак і трупи вбитих кішок. Пояснював, що знищував найагресивніших тварин. Так хотів очистити Київ.

На суд Олексій Ведула приходить із матір'ю. Вдягнутий у джинси та чорну шкірянку. Міліціонери пробивають прохід через натовп. Одна із жінок б'є кулаком по голові Романа Пулібіна.

У залі суду звинувачені сідають на першу лавку із трьох, які є. Біля них — адвокат Сергій Остапенко. Шапки підсудні знімають, тільки коли заходить суддя Людмила Косик.

Адвокат надає клопотання, щоб засідання були закритими.

— Відкриті засідання можуть загрожувати життю моїх клієнтів, через натовп на вході, — пояснює.

Суддя клопотання не задовольняє. Також не погоджує пропозицію прокурора заарештувати підсудних. Засідання триває 20 хв. Суддя йде до нарадчої кімнати. Коли повертається через 40 хв., у розрахованій на 10 осіб залі збираються близько 50. Каже, що справу продовжать розглядати 22 лютого. Підсудні й надалі будуть на підписці про невиїзд. Після цього киянка 45-річна Жанна Дружиніна б'є кулаком у голову Олексія Ведулу. Той посміхається. Інша жінка скрученим плакатом б'є по голові Романа Пулібіна.

Олексія Ведулу, його матір, Романа Пулібіна з адвокатом міліціонери вивозять в автозаці до найближчої станції метро через годину після закінчення засідання.

Зараз ви читаєте новину «За вбивство ста тварин судять двох чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути