середа, 29 лютого 2012 00:00

За спиляні липи забудовнику зламали паркан

У ніч проти 25 лютого в столичному сквері ім. Стуса працівники приватної фірми "Енергоінкам Україна" спиляли 84 липи. Розчищали місце під будівництво автозаправної станції. Через це жителі сусідньої вул. Пушиної поламали 2-метровий паркан, який обгороджував ділянку майбутньої заправки.

— У п'ятницю були дерева, а в суботу зранку їх не стало. Пішов кліч по будинках. Люди зібралися біля забору. На крик, чи хтось там є, ніхто не реагував, то троє мужиков зламали його. Там нікого, тільки спиляні дерева та металева буда. Мужики почали ламати гофру по всьому огражденію, — місцевий Юрій Охріменко, 45 років, з онуком 2-річним Олегом на руках у понеділок близько шостої вечора оглядає спиляні липи. — А вчора сюди приїхали з прокуратури та розповіли, що вже оштрафували власника. Але дерев тим не вернеш. Ще сказали, шо забора тут не має бути.

Липи лежать посеред ділянки в снігу. Навколо них тирса та 30-сантиметрові пеньки. Працівники комунального підприємства "Київблагоустрій" розбирають паркан та вантажать його на КамАЗ.

— Це прокуратура постановила прибрати все тут, — розказують комунальники.

Київрада надала земельну ділянку, на якій зрубали дерева, для будівництва 2007 року. 2008-го вона отримала статус скверу після указу президента Віктора Ющенка про вшанування пам'яті Василя Стуса.

— Всего сквер состоит из трех частей — одна здесь, где деревья вырезали, две на другой стороне проспекта Победы. Повсюду растут 80-летние сосны и липы. Там уже пробовали вырубать деревья в 2009 году. Студенты местного университета забили большие гвозди в стволы. Так все равно не помогло, срезали 120 деревьев на высоте 1,5 метра, — говорить 65-річна Ольга Токай, яка живе в будинку навпроти.

26 лютого прокуратура порушила кримінальну справу за перевищення службових повноважень працівниками "Енергоінкаму". За спиляні дерева мають сплатити 120 тис. грн штрафу.

Зараз ви читаєте новину «За спиляні липи забудовнику зламали паркан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути