Ексклюзиви
вівторок, 12 вересня 2017 06:50

За п'ять років консьєржка нарахувала вісім самогубств

— Подружжя купило квартиру на Печерську за 200 тисяч доларів, а жити в ній не можуть. Уночі ніби хтось ходить по приміщенню. Включають світло — нікого. А підлога скрипить. Викликали священиків і екстрасенсів, але привид нікуди не йде, — розповідає киянин 51-річний Мирослав Олійник. Він біоенергетик. Вивчає геопатогенні зони у столиці.

— Появу привидів у Києві вперше зафіксували 1902 року. У будинку, розташованому на місці нинішнього Головпоштамту. По підлозі совалися меблі, літали подушки та простирадла. Але серйозно до цього не ставилися, бо в радянські часи багатьом світила психлікарня після історій про потойбіччя, — каже Мирослав.

— Одним із престижних районів міста вважають Печерськ. Там забудовники тулять житло на кожному вільному метрі. Не зважають на гео­логічні й енергетичні особливості. Наприклад, в одному з елітних комплексів недавно загинули мати з дитиною. Убивцю не знайшли. Родичі квартиру продали. Та "застрялі душі" досі не можуть знайти спокій. Підняв інформацію з архівів. Ви­явилося, будинок стоїть на колишньому цвинтарі. Тому добра тут не буде ніколи. Консьєрж­ка розповіла, що два роки тому біля дому валютника зарізали. Торік застрелили таксиста. За п'ять років нарахувала вісім самогубств.

Геопатогенна аномальна зона розташована в Голосіївському лісі.

— Тут дерева покручені, мають по чотири стовбура. Вони приваблюють прихильників чорної магії. У лісі виявляють багато жертв убивств. На цьому місці в XVII столітті було кладовище для самогубців. У 1990-х банди ховали трупи. Досі дигери (дослідники підземних комунікацій. — ГПУ) натрапляють на покинуті одяг і взуття. Схожа енергетика в Бабиному Яру, де у 1941–1943 роках розстріляли майже 100 тисяч людей.

Письменниця 41-річна Лада Лузіна водить екскурсії містичними місцями Києва. Вартість — від 113 грн. Перша у її списку — Володимирська гірка.

— Навряд чи перехожі в парку усвідомлюють, що це місце, де збираються відьми та чорти, — каже Лада Лузіна. — Друга назва гори — Чортове горе чи Чортово беремище. Коли скидали Перуна, що стояв на цій горі, чорт так кричав з відчаю, що його крики було чутно ще 100 років після цього. На другому місці — Зміїна земля — територія від Щековиці до Кирилівської церкви. Там є глибокі печери, що ведуть у пекло, казали. Колись тут був великий цвинтар. Його знесли, побудували житловий масив. Неподалік розташована психлікарня.

До трійки наймістичніших місць належить Зелений театр (театр просто неба в Києві, побудований 1949-го на схилах Дніпра. 2011–2014-го в комплексі працював літній нічний клуб. — ГПУ). У 1990-х з'явилися розповіді, що там є провали в часі, входи в інші світи. На картах дореволюційного міста це місце позначене як провалля. Є історії про людей, які там гуляли й не повернулися. Там живе господар Києва, кажуть.

— Чоловік, коли був підлітком, гуляв із друзями в Зеленому театрі. Вони зібралися пройти тунелем під театром, узяли ліхтарик із новими батарейками. Спустилися, зробили кілька кроків і ліхтарик вимкнувся. Далі йти не ризикнули.

Письменниця проводить екскурсії і на Байковому кладовищі.

— Це — одне з мирних міських кладовищ. На ньому комфортно гуляти. Хоча є записи очевидців, які бачили там привидів. У Києві майже всі цвинтарі з'являлися або через чуму, або на них хоронили розстріляних. Хоча, наприклад, Аскольдова могила колись була багатоярусним цвинтарем для найбагатших киян. Кладовище знесли, але могили не перенесли.

Парламент і уряд треба переселити

У Києві є п'ять лисих гір — Замкова, Хоровиця, на Видубичах, в Голосієво та Володимирська гірка, перераховує біоенергетик Мирослав Олійник.

— Серед ворожок і відьм найпопулярніша — на Видубичах, — говорить Олійник. — Відьми до сходу сонця йдуть туди чаклувати. А вранці у неділю біжать до церкви й цілують ворота. На Замковій у ХІV столітті їх спалювали. Будуватися там не наважувалися. Тепер на це не зважають. Навколо гори виріс елітний мікрорайон — Воздвиженка. А продати всі квартири не можуть. Дехто скаржиться, чує в будинках виття, зітхання, стогін і плач.

У державі порядку немає, бо Верховна Рада й Кабмін стоять над проваллям. З Адміністрацією президента вони з'єднані лабіринтом підземних ходів. Парламент і уряд треба переселити. Мудрих рішень у тих стінах прийнято не буде. Це місце спокуси й безперервної війни за владу.

Зараз ви читаєте новину «За п'ять років консьєржка нарахувала вісім самогубств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути