Ексклюзиви
вівторок, 31 січня 2017 06:35

За ніч пограбували чотири церкви

Чотири греко-католицькі церкви пограбували в ніч на 27 січня в Жовківському, Миколаївському, Пустомитівському та Сколівському районах Львівщини.

— У Жовкві злодії викрали мідну водостічну трубу за 2 тисячі гривень. У інших церквах зламували замки й виносили скриньки з пожертвами. У кожній було по 1—1,2 тисячі гривень, — каже речниця обласної поліції Світлана Добровольська.

— Уранці в п'ятницю люди прийшли до церкви й побачили, що вхідні двері відчинені. Всередині був безлад, розкидані ікони та церковні книги. Цінних речей не брали. Лише гроші зі скриньки для пожертв. Люди одразу викликали поліцію. Слідчі розповіли, підозрюють у пограбуванні людину, яка їздить на білих "Жигулях", — говорить отець Володимир Карлик, настоятель пограбованого храму в селі Верхнє Синьовидне Сколівського району.

Днем раніше в селі Часлівці Ужгородського району Закарпаття пограбували місцеву римо-католицьку церкву. Злодії винесли гроші, ікони та чашу для Причастя.

Зараз ви читаєте новину «За ніч пограбували чотири церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути