середа, 17 грудня 2008 18:23

За місяць у Вінниці відкрили три торговельні центри

13 грудня у Вінниці почав працювати великий торговельно-розважальний центр "Омега". Він розташований на ринку "Урожай" у центрі, на вул. Скалецького.

Із п"яти поверхів "Омеги" під оренду вже здано три. Усі торговельні площі на них уже зайняті підприємцями. Працюють два великі торгові зали та 40 бутиків. На двох інших поверхах ще завершують ремонти.

— Угоди з орендаторами почали підписувати рік тому, коли ще тривало будівництво, — зазначає "ГПУ" вінницький бізнесмен Іван Бабій, 35 років, власник "Омеги". —  Домовлялися за 35–40 доларів за квадратний метр за курсом 5,50 грн за долар.

Але з нового року в "Омезі" діятимуть нові розцінки на оренду.

— Нині проводимо розрахунки, намагаємося знайти золоту середину, — продовжує Іван Бабій. — Коли буде вигідно і нам, і людям, які з нами співпрацюють.

У місті це вже 12-й за рахунком торговий комплекс, який відкрили протягом останніх восьми років. Планують побудувати ще три.

Два тижні тому у Вінниці на вул. Пирогова відкрили торговельно-розважальний комплекс "Феріде Плаза". Він за кілометр від "Омеги" і вважається найдорожчою будовою в місті. На чотирьох поверхах "Феріде Плази" 31 торговий відділ, із них здано лише половину. Один квадратний метр нині коштує $50–70. А до початку кризи розцінки за метр становили навіть $150.

За тиждень до "Феріде Плази" у вінницькому мікрорайоні Вишенка відкрився великий 4-поверховий "Мегамол" площею 55 тис. кв. м. Орендатори поки що займають у ньому перший поверх. Обіцяють, що окрім магазинів там буде боулінг на 20 доріжок, дитяче містечко, льодова арена, більярд, кінотеатр. До "Мегамолу" мають запустити також перший у місті безкоштовний автобусний маршрут.

Загалом у Вінниці працюють 11 ринків і 12 торговельних комплексів.

Три комплекси, які мають здати до 2012-го, нині добудовують, роботи на них не припиняли.

Зараз ви читаєте новину «За місяць у Вінниці відкрили три торговельні центри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути