вівторок, 05 вересня 2017 05:50

За годину студентам платять 50 гривень

— Кілька місяців шукала роботу перекладачем з англійської чи китайської мови. Як казала, що вчуся — відмовляли. Питали про досвід, вимагали повної зайнятості, — каже 20-річна Катерина Носаль, студентка четвертого курсу Київського університету імені Бориса Грінченка. — Працюю репетитором із китайської у школярки. Її мати побачила моє оголошення в інтернеті.

Студенти заробляють у середньому 3–5 тис. грн на місяць. На сайтах із пошуку роботи неповну зайнятість пропонують адміністраторам, офіціантам, копірайтерам, операторам "гарячих ліній" або продавцям-консультантам.

— Для студентів є багато пропозицій, навіть без досвіду, — розповідає заступник голови Державної служби зайнятості Сергій Кравченко, 34 роки.

У Києві найлегше знайти роботу за професією студентам технічних спеціальностей і комп'ютерникам, які можуть писати програми.

Юристам, економістам і менеджерам — важче. Керівники хочуть мати людей із досвідом, кваліфікацією.

Популярна серед студентів погодинна робота промоутером — роздавати листівки у людних місцях. Середня оплата за годину — 25–30 грн.

Студенти педагогічних вузів можуть влаштуватися нянями. За годину платять від 50 гривень. Великим попитом користуються послуги репетитора — виконувати з дітьми уроки чи готувати їх до тестування.

Зараз ви читаєте новину «За годину студентам платять 50 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути