четвер, 18 березня 2010 21:00

За день до вибуху кицька стала неспокійною

Близько 16.00 у середу в райцентрі Чортків на Тернопільщині стався вибух у квартирі N1 дев"ятиповерхівки. Будинок розташований на вул. Незалежності, 24а, у центрі міста.

Власники житла виїхали на заробітки за кордон. Ударна хвиля вибила вікна у помешканнях із першого по п"ятий поверх. За 15 хв. спалахнула пожежа.

У цей час у квартирі N5 на другому поверсі біля вікна стояв 45-річний Іван Пуляк. Його помешкання розташоване над тим, де стався вибух. Вікно розбилося, вогонь знизу затягнуло до квартири протягом. Полум"я обпалило 70% тіла чоловіка. Він зараз в опіковому відділенні Тернопільської міської лікарні швидкої допомоги.

Рятувальники загасили вогонь о 16.40.

— Почули сильний хлопок. Думали, землетрус почався, — розповідає "ГПУ" Ярослав Стець, 55 років, начальник районного відділу з надзвичайних ситуацій. Райдержадміністрація за 250 м від цього будинку. — Добре, що це сталося не вночі. Жертв могло бути значно більше. А вдень людей у будинку було мало. Напередодні, у вівторок, жильці скаржилися, що чути газ. Виїхала аварійна служба газовиків. Перевірили усі стояки. Порушень не виявили. На кухні першої квартири газовий котел справний, кухня практично не пошкоджена. Де саме стався вибух, буде розбиратися слідство.

Засклили всі 28 квартирних вікон

— За два дні до біди помітила, що моя кішка дуже неспокійна, — розповідає у четвер  жителька будинку Галина Мостовик, 49 років. — Весь час просилася на руки, сильно нявкала, не давала спати вночі. А сусідський кіт за годину до вибуху під диван забився. Як газ рвонув, у нас вдома нікого не було.

Найбільше постраждали дві квартири — перша та п"ята. Там усе в кіптяві — обгоріли стіни, меблі.

У середу до 22.00 у будинку засклили всі 28 квартирних вікон, наступного дня — шибки на сходових клітках.

— Людей не відселяли. Квартиру на першому поверсі всю ніч охороняла міліція, — каже перший заступник голови райдержадміністрації Любомир Хруставка, 35 років. — Погано, що в нас люди не страхують житла. За кордоном збитки відшкодовують страховики. У нас вся надія на державу. Будемо шукати кошти на ремонти.

Будинок зведений 1988 року.

Зараз ви читаєте новину «За день до вибуху кицька стала неспокійною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути