Ексклюзиви
четвер, 27 лютого 2020 06:11

За аліменти відібрали джип

За несплачені аліменти на двох дітей у киянина конфіскували позашляховик "Тойота Ленд Крузер Прадо". Чоловік за чотири роки заборгував 217 тис. грн. Ще має віддати майже 100 тис. грн штрафу.

– Виходжу на вулицю, дивлюся – під виконавчою службою стоїть машина боржника, – згадує головний державний виконавець Подільського району столиці Борис Полінський. – Викликав поліцію, авто заблокували. Чоловік намагався домовитися з нами. Потім викликав колишню дружину, вмовляв відмовитися від заяв. Коли зрозумів, що нічого не вийде – дістав з машини спиртне. При поліцейських випив і пішов.

"Тойоту" відвезли на штрафмайданчик. Чоловік має сплатити борг, інакше машину продадуть. Позашляховик 2012 року випуску оцінюють менше 500 тис. грн, бо в поганому стані.

– Якщо аліментник добровільно не платить понад чотири місяці, на нього накладають обмеження, – говорить адвокат Віталій Сідоров. – Забороняють виїздити за кордон, користуватися автомобілем, вогнепальною мисливською і пневматичною зброєю, полювати. Злісне ухилення від сплати аліментів – це злочин. Таким вважають приховування доходів, зміну місця проживання чи роботи без повідомлення виконавця. Треба платити до повноліття дитини. Або до 23-річчя, якщо та навчається у вузі.

Мінімальна сума аліментів на дитину до 6 років – 746 грн на місяць, на старшу – 930 грн.

Зараз ви читаєте новину «За аліменти відібрали джип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути