Ексклюзиви
пʼятниця, 30 березня 2012 05:00

З 1 квітня можна не платити за парковку

Автор: фото: Володимир МУКАН
  Паркувальник на столичній вулиці Дегтярівській допомагає водієві заїхати на стоянку. Вона тут коштує сім гривень за годину
Паркувальник на столичній вулиці Дегтярівській допомагає водієві заїхати на стоянку. Вона тут коштує сім гривень за годину

На платній парковці має працювати один паркомат на кожні 20 автомобілів. Це місце повинне бути позначене синьою лінією та знаком із табличкою до нього. Така постанова уряду почне діяти з 1 квітня.

— Тут нема таблички до знака. Не сказано, шо стоянка платна. Платить не буду, розводь інших, — каже 37-річний Андрій Лярчук паркувальнику. Під'їхав білим "Сітроєн Берлінґо" до стоянки навпроти Лук'янівського ринку в Києві. Там немає жодного паркомату, стоять близько 40 машин. — Я вобще ніде не плачу, бо не знаю, куди йдуть мої гроші. "Парксервіс" даже краски для наведення лінії не купляє, — показує на обдерту синю смугу біля бордюру.

— Та бог з ним, — каже паркувальник Дмитро, років 27. Допомагає заїхати на стоянку салатовому "Мітцубісі Лансер 10". Водій показує червоний талон на паркування. Кладе його під лобове скло. — Із шоферів із талонами грошей не берем. А ті, хто їх не мають, платять 7 гривень за годину. Цю суму вводимо в термінал мого напарника, й він видає чек.

Постанова уряду ускладнить паркування водіїв та зменшить надходження до бюджету, вважають паркувальники.

— Поки я не підійду до машини, зі мною не розрахуються, — каже паркувальник Олег Бондаренко, 37 років. Працює на столичній вул. Прорізній. — Із 15 машин водії лише трьох самі заплатять за стоянку. Інші просто поїдуть. Та й аварійність без нас виросте. Ми ж допомагаємо виїхать із стоянки й заїхати. Вчора дві машини від аварії врятував. Дама одна з телефоном виїжджала на "тойоті", чуть не ципонула "шевроле" бампером.

За останні три місяці у Києві з'явилося 5 паркоматів, порахували в Міжнародній федерації захисту прав водіїв.

— Обладнали лише пару стоянок. Вони в центрі Києва. Про обласні центри я взагалі мовчу, — каже 49-річний Вадим Карнаухов, віце-президент Міжнародної федерації захисту прав водіїв. — Думаю, нічого 1 квітня не зміниться. Закон або відтермінують, або просто все залишиться, як зараз. Тоді знову можна буде не платити за парковку, бо вона буде не обладнана відповідно до постанови уряду. А паркувальники намагатимуться взяти гроші з водіїв. Виникатиме багато конфліктів.

Зараз ви читаєте новину «З 1 квітня можна не платити за парковку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути