середа, 01 липня 2009 07:41

Виготовили першу партію соку з кавбуза

У селищі Підволочиськ на Тернопільщині випустили 1000 л пробної партії соку з кавбуза.

— Кавбуз — це молекулярний гібрид кавуна і гарбуза. Його вивів Анатолій Потопальський, директор Інституту оздоровлення і відродження народів України, — розповідає 48-річний Роман Осадчук. Він директор приватного підприємства "Харчовик", яке виготовило сік. — Від кавуна має солодкий смак і зелену шкурку. Зернята і жовтий колір м"якоті — від гарбуза. Це найбільша в світі ягода, може важити 30 кілограмів.

У кабінеті Осадчука стоять кілька скляних літрових банок: "Сік морквяно-кавбузовий з ехінацеєю" та "Сік яблучно-кавбузовий". У продажу його нема. Підприємство цього року планує вийти з новим продуктом на ринок.

— Фермери Львівщини посадили 4 гектари кавбуза. Восени чекаємо врожаю на переробку. Плануємо випустити 4 тисячі літрів соку. У продаж він надійде взимку. Відпускна ціна буде 5 гривень за літр.

У Тернополі про кавбуз не чули. Соком, 2 л якого мені дали в Підволочиську, пригощаю Олександра Капустіна, 26 років. Він підприємець, колишній кухар одного з тернопільських ресторанів — не вгадав, із чого сік.

— Жити буду? — сміється. — Запах гарний. Відчувається натуральність, можна давати дітям.

Вважають, що кавбуз виводить радіонукліди і важкі метали, лікує подагру, ожиріння, атеросклероз. Наявність бета-каротину дає протипухлинний ефект. Добре вживати при діабеті, захворюваннях печінки, нирок, серцево-судинної та нервової систем.

Зараз ви читаєте новину «Виготовили першу партію соку з кавбуза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути