вівторок, 08 жовтня 2019 00:05

Обрали найкращого вчителя України

Автор: osvitoria.media
  Наталія Кідалова викладає англійську й українську мови та літературу в спеціалізованій школі І–ІІІ ступенів №23 міста Мелітополь Запорізької області. Отримала 250 тисяч гривень на поїздку в Дубаї у березні 2020 року
Наталія Кідалова викладає англійську й українську мови та літературу в спеціалізованій школі І–ІІІ ступенів №23 міста Мелітополь Запорізької області. Отримала 250 тисяч гривень на поїздку в Дубаї у березні 2020 року

Цього року найкращим учителем України за версією національної премії "Глобел Тічер Прайз Юкрейн" стала 43-річна Наталія Кідалова з міста Мелітополь Запорізької області.

— Уперше прийшла працювати в школу ще студенткою четвертого курсу педагогічного вишу. У перші дні роботи на моїй модній дорогій сумочці з'явилася подряпина: "Хороша". Сприйняла це як визнання від учнів і гордо носила цю сумку на роботу. Готуюся до уроків ретельно, щоб діти хотіли бути в класі. Наважувалася креативно викладати українську літературу. На моїх уроках учні не зубрять вірші Шевченка, а читають реп по них, — говорить Наталія Кідалова. Викладає англійську та українську мову і літературу в спеціалізованій школі І–ІІІ ступенів №23.

На вчительську премію номінували майже три тисячі українських учителів. З 10 найкращих обрали саме Наталію Кідалову. Церемонія нагородження проходила в Національній опері України під незмінним гаслом "#Вчителіважливі". Переможниця отримала 250 тис. грн та поїздку в Дубай у березні наступного року.

Завдяки їй школа виграла обладнання для smart-класу: 30 планшетів, інтерактивну дошку, 15 комп'ютерів та 10 ноутбуків. Бере активну участь у міжнародних програмах та проектах. Шість тижнів училася в США. Поїхала туди по обміну досвідом. Надихається для роботи йогою серед природи.

За народним голосуванням найкращим учителем став 33-річний Олег Слушний із Вінниці. Він викладає інформатику в місцевій школі №20. Переміг у номінації "Вибір українців" із великим відривом голосів від суперників — понад 20%.

— Для мене важливо, щоб мої учні правильно вибирали собі професію. Могли реалізуватися в житті. Треба мати талант помічати обдарованих і здібних дітей. А мистецтво — розвивати їх. Для цього постійно шукаю ефективні та інноваційні освітні технології і методики, — говорить Олег Слушний. За перемогу отримав освітню подорож. Полетить переймати досвід у закордонних колег.

Зараз ви читаєте новину «Обрали найкращого вчителя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути