вівторок, 08 серпня 2017 07:00

Володимира Балуха засудили до 3,5 року колонії

— Щоб не сидіти в тюрмі, було досить визнати свою провину. Можливо, мені б дали умовний термін — лише зламайся, — заявив у останньому слові український активіст 46-річний Володимир Балух.

4 серпня суд окупованого Криму засудив його до 3 років і 7 місяців колонії загального режиму та штрафу в 10 тисяч рублів — 4200 грн. Звинувачують у зберіганні боєприпасів і вибухових речовин.

Російська ФСБ затримала Балуха вранці 8 грудня 2016-го. Будинок чоловіка і його матері в селі Серебрянка Роздольненського району Криму обшукували 4 год. Заявили, що на горищі знайшли 90 патронів та кілька тротилових шашок.

Правозахисники кажуть, що Володимира репресують за проукраїнську позицію. Чоловік повісив на стіні власного будинку табличку "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18", у дворі встановив прапор України.

— Те, що відбувається зі мною, — яскравий приклад того, як може працювати державна машина. Нічого святого, жодних законних аргументів. Це перша причина мого перебування тут. Друга — моя любов до Батьківщини, до пам'яті предків. Усі вони були українцями, гідними людьми, які зберігають традиції. Так нас виховували і мати з батьком. Батьківщина для мене — те саме, що й мама, сім'я, діти, — сказав Володимир Балух. — Я не хочу, щоб колись мої нащадки, діти всієї України дорікнули мені, що виявив слабкість. Так, були об'єктивні причини. Будь-яку людину можна зрозуміти. Але найкращі роки свого життя я прожив. У такому віці проявляти слабкодухість дозволити собі не можу. Єдине, прошу сестру від мого імені попросити в мами вибачення.

Зараз ви читаєте новину «Володимира Балуха засудили до 3,5 року колонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути