Ексклюзиви
пʼятниця, 24 травня 2019 00:25

Володимира Балуха не випускають із карцеру

Українського політв'язня 48-річного Володимира Балуха триматимуть у карцері виправної колонії №4 російського міста Торжок у Тверській області до 31 травня. Годують хлібом і водою, стан здоров'я погіршується.

19 травня до Балуха не пустили священика Григорія Міхнова-Вайтенка. Хотів зустрітися з українцем, але тюремники відмовили. Після цього Вайтенко подзвонив до відділу безпеки та оперативної роботи колонії. Там йому повідомили, що триматимуть в'язня у карцері до 31 травня.

— Не закінчивши один термін у карцері, Володимир дістав нове покарання, — каже російська правозахисниця Вікторія Івлєєва, 63 роки. — Єпископу не вдалося дізнатися, чому, за що, як таке взагалі можливо. Чи виходив він із камери хоч на кілька хвилин і чи отримав нарешті посилку від родичів.

Проукраїнського активіста з Криму Володимира Балуха арештували 8 грудня 2016 року за нібито зберігання боєприпасів. Захист вважає за те, що встановив прапор України у своєму дворі. Підконтрольний окупантам суд ухвалив вирок — має відсидіти три роки й 11 місяців у колонії. Після цього арештант оголосив голодування і протримався понад 200 днів.

Зараз ви читаєте новину «Володимира Балуха не випускають із карцеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути