Ексклюзиви
четвер, 11 листопада 2010 10:03

Володимир Марченко загинув від свого ножа

Автор: фото з родинного архіву Марченків
  Володимир Марченко сфотографувався після обласних змагань з кіокушинкай карате
Володимир Марченко сфотографувався після обласних змагань з кіокушинкай карате

У понеділок у Миргороді на Полтавщині були дев'ятини по 13-річному Володимирові Марченку. Восьмикласник помер від поранення — наштрикнувся на власний ніж.

Того дня близько 14.00 Володимир із другом Іваном пішли до Третецького мосту. Товариш залишився на пляжі, а Марченко рушив у верболіз. Хотів вирізати лук. У руці стискав ніж. Перечепився і впав. Лезо ввійшло в печінку. У хлопця вистачило сили вилізти із заростей і крикнути другові: "Ваня, я себе підрізав". Вийняв ножа і впав.

— Для однокласників це був шок. Вова їм сниться. Вони ждуть, щоб сказав — як йому там, — плачучи розповідає класний керівник Валентина Кононенко, 46 років. — На похоронах діти були самі не свої. Лізу Мерзоєву я на кладовищі не могла привести до тями. Заціпеніла, очі скляні, нічого не чує й не бачить. Я до неї і так і сяк, і по спині стукала. Реакції ніякої.

— Нам усім сниться, що ми говоримо з Вовою. Цієї ночі мені приснилося, що сиджу в магазині, де продають телефони. Заходить Вова, — розказує однокласниця Вікторія Сидоренко. — Я ніби питаю: "Ти все чуєш, що ми балакали?" "Чую", — каже. "А де ти перед цим був?". "У гостях у крьосної",— відповідає. А потім говорить: "Я знав, що ще в жовтні мав померти".

Іншій однокласниці наснилося, що питає в якогось чоловіка: "Вова Марченко справді потрапив у пекло?". Той відповів, що у хлопця світла душа і його забрали в рай.

Володимир гарно вчився. Із п'ятого класу ходив на кіокушинкай карате, захоплювався старовинною зброєю. Мріяв служити у спецназі.

— Був ерудований, друзів мав багато. Переважно буває так, що менші діти знають старшокласників. А тут навпаки. Його знали і старшокласники, і випускники, — каже Валентина Кононенко. — Скоро мав іти на міську олімпіаду з англійської мови та праці. Він гарно куховарив, умів пекти торти.

— На Хелловін тато вирізав гарбуз. Як стемніло, запалили свічку. До Вови прийшли шестеро однокласниць. Він попросив на городі запалити вогнище. Смажили ковбаски, — витираючи сльози, розповідає мати 39-річна Вікторія Марченко. — Ми залишки вогнища так і не прибирали. Рука не піднімається.

Батько покійного працює старшим оперуповноваженим податкової міліції, мати — бухгалтером у військовій частині. Володимир був єдиним сином у сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Марченко загинув від свого ножа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути