середа, 10 лютого 2010 07:14

Водії відсвяткували арешт даїшника

Автор: фото: Сергій РАДЧЕНКО
  Затриманий оперативниками інспектор ДАІ Леонід Заграничний дає покази в автівці. Даїшника затримали під час отримання хабара минулого четверга в місті Тальне Черкаської області біля будівлі районної адміністрації
Затриманий оперативниками інспектор ДАІ Леонід Заграничний дає покази в автівці. Даїшника затримали під час отримання хабара минулого четверга в місті Тальне Черкаської області біля будівлі районної адміністрації

Служба безпеки затримала у райцентрі Тальне Черкаської області працівника Державтоінспекції Леоніда Заграничного, 34 роки. Це було минулого четверга в центрі міста біля райдержадміністрації та міської ради. Інспектора заарештували, коли отримував 500 грн хабара. Гроші брав за повернення водійського посвідчення, кажуть у СБУ.

— Та не требував він ні від кого грошей, — виправдовує підлеглого начальник Тальнівської ДАІ Євген Петров, 53 роки. — То були права тракториста з Веселого Кута. Він загубив їх минулого року. Права знайшов сільський голова і віддав Заграничному.

Якось власник посвідчення попросив інспектора повернути документ. Той пообіцяв знайти.

— Заграничний був на аварії в селі Білашках, там перевернулася машина із зерном. Приїхав власник цієї машини. Попросив Заграничного помогти купити лопати, відра. Вони приїхали в центр Тального, — розповідає Петров. — І тут дзвінок йому. "Я такий-то, ми домовлялися  нащот прав, я хотів би їх забрати". Він каже: "Підходьте, забирайте". Той підходить, відкриває дверку. Заграничний віддає посвідчення. А водій каже: "Візьміть гроші за це", — кидає їх, а сам тікає. Тут ці підбігають: один з однієї сторони, другий — з другої. І начинають давити Заграничного, поламали йому руку.

— Бо він смикнув її до пістолета, казав, що при ісполнєнії, — зауважує свідок Петро. — А пацани йому ту руку бігом заламали. Трохи перестаралися.

Петро каже, найбільше зраділи затриманню даїшника тальнівські таксисти. Мовляв, він обклав їх щомісячним митом.

— Та канєшно, Петров буде його захищати, — говорить 39-річний Сергій. Прізвища не називає. — Бо як узяли Заграничного, то доберуться й до Петрова. А у "Факелі", єдиному в Тальному гаражному кооперативі, хлопці того дня поляну накрили. Так раділи, що позбулися цього монголо-татарського іга.

Місцеві розказують, що інспектор зупиняв їх часто і несправедливо.

— До цього давно вже йшло, — додає Сергій. — Цей Льоня всіх реально достав. Це такий, що й родичів своїх штрафував.

У СБУ подробиць не розголошують. Кажуть лише, інспектора Заграничного спіймали на гарячому. Триває слідство. Затриманий родом із міста Звенигородка, як і начальник ДАІ Петров.

У гаражному кооперативі "Факел" у Тальному — півтори сотні осіб.

Зараз ви читаєте новину «Водії відсвяткували арешт даїшника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути