четвер, 16 грудня 2010 03:30

Водій маршрутки зі зламаною ногою годину чекав рятувальників

Автор: фото: Олександр Івасівка-Навроцький
  Розбитий мікроавтобус ”Богдан” на столичному проспекті Ватутіна у вівторок уранці
Розбитий мікроавтобус ”Богдан” на столичному проспекті Ватутіна у вівторок уранці

"Добре його потовкло, напевно. А дверну раму емчеесники обрізали?" — перемовляються у вівторок зранку троє робітників.

О 9.00 їх викликали вантажівкою-евакуатором на столичний просп. Ватутіна. Це у районі Райдужний, що на київському лівому березі. Мають забрати залишений на узбіччі магістралі розбитий мікроавтобус "Богдан", який курсував маршрутом №180. О 6.40 він врізався у тролейбус, коли проїжджав повз.

На вулиці -8°С. Чоловіки довго хукають у долоні, піднімають передню частину автобуса на домкрат. З боку водія вона розбита вщент. Всередині салону на підлозі біля передніх дверей лежить Біблія. Шість пасажирських місць погнуті або виламані. У них, напевне, впиралися пасажири в момент різкого гальмування або удару, припускає один із робітників. Металеве поруччя біля передніх дверей "Богдана" вирване з кріплень.

Окрім пасажирів та водія, аварію бачили лише кияни 57-річна Антоніна та 37-річний Сергій. Це мати й син, обоє глухонімі. Роблять розчинну каву і продають цигарки на узбіччі. Зіткнення сталося за 200 м від них. Про деталі аварії кореспондент "ГПУ" дізнається від Антоніни та Сергія письмово. Запитання пише на картонному аркуші сигаретного блоку.

"Я видела восьмерых человек раненых. Из них в одного была переломана нога. Водитель не смог сам выйти с маршрутки, так как у него тоже была поломана нога. Чтобы вытащить водителя, сотрудники МЧС вырезали двери машины", — пише Антоніна.

Сергій додає: "На місце аварії приїхали дві машини рятувальників і три карети швидкої допомоги". Уточнює, що в кількох пасажирів були розбиті голови, зламані перенісся. Водій майже годину сидів затиснутий.

— До лікарні відвезли трьох, — кажуть у Державтоінспекції. — У водія та одного пасажира перелом гомілки, інша пасажирка отримала закриту черепно-мозкову травму та закриту травму грудної клітки.

Автобус курсує від вул. Милославської до просп. Свободи. Маршрут належить товариству "Союз-Авто". Потерпілий водій Микола Сингаєвський, 40 років, житель селища Цибулів на Черкащині. Він одружений, має доньку. В день аварії щойно заступив на зміну після вихідного.

— Тролейбус їхав попереду маршрутки. У нього різко відпали "роги", він зупинився. "Роги" теліпалися, торкалися асфальту. Водій розгубився, різко пригальмував, але уникнути зіткнення не вдалося, — розповідає 35-річний Олександр Гроссу, директор "Союз-Авто". — Він взяв весь удар на себе. Ми виплатимо йому страховку, маршрутка теж була застрахована. Водій дуже дисциплінований, працює в нас вже сім років. За цей час не було жодного ДТП з ним.

Зараз ви читаєте новину «Водій маршрутки зі зламаною ногою годину чекав рятувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути