пʼятниця, 22 липня 2011 06:15

Влада злякалася ймовірних провокацій на парадах

Президент скасував військові паради з нагоди 20-ї річниці Незалежності. Заощаджені бюджетні кошти Віктор Янукович доручив спрямувати на посилення соціального захисту населення.

— Рішення президента двозначне, — коментує директор Київського інституту конфліктології та політичних досліджень Михайло Погребинський, 65 років. — Він не хоче дратувати людей, які зараз у скрутному матеріальному становищі. Щоб такі публічні акції, як парад, не викликали у них негативних емоцій. Зокрема у жителів східних і південних областей. На Заході країни люди звикли самі давати собі раду. Для них Незалежність є святом за будь-яких умов. З іншого боку, скасування парадів викликає здорове незадоволення, бо президент вирішив економити кошти, які можна було заощадити на інших програмах, а не на річниці Незалежності.

Гадаю, суспільство не готується до справжнього святкування. Якби влада проводила роботу з об'єднання українців, то ми мали би свято. А маємо інше: місцеві ради в Галичині ухвалюють неконструктивні, войовничі рішення, які викликають опір на Сході. І навпаки — східні українці голосують за провокаційні рішення щодо мови. Суспільство досі розділене. І тут влада демонструє слабкість. Хай би вона підготувала святкування навіть некруглої дати — 21-ї річниці, але щоб це стало об'єднавчим форумом.

Цілком можливо, що влада злякалася ймовірних провокацій на парадах.

Зараз ви читаєте новину «Влада злякалася ймовірних провокацій на парадах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути