Ексклюзиви
четвер, 27 серпня 2020 00:55

Вівчарка пошматувала 5-річного Івана Олійника

Вівчарка накинулася на дітей на пров. Шкільному в місті Підгородне Дніпровського району на Дніпропетровщині ввечері 23 серпня. 5-річного Івана Олійника пес повалив на землю, пошматував спину й обличчя. Хлопчика забрали в лікарню.

- Син грався на вулиці із сусідськими дітьми. Раптом почула крик: "Таню, твого Ваню собака кусає!" Напала вівчарка сусідів, - розповідає мати постраждалого 24-річна Тетяна Олійник. - Коли прибігла - сусід відтягнув пса. Син був у шоці. Водолазка на спині у крові, розсічена голова. Мій батько зняв шорти і ними затиснули рану. Викликали машину і поїхали до лікарні.

Дитині наклали 10 швів на голові. Зашивали за вухом, на спині.

- Це не перший конфлікт із сусідами через собаку. Поводиться агресивно, - додає Олійник.

Пес покусав і 10-річну дитину, яка гралася з Іваном.

- На власника склали адміністративний протокол за порушення правил тримання тварини. Загрожує штраф і конфіскація вівчарки за рішенням суду, - говорить речниця обласної поліції Аліна Стадник, 27 років.

Напад собаки свідчить, що господарі неправильно його утримували, каже працівник кінологічного центру Полтавської обласної поліції 32-річний Олександр:

- Псам треба кудись дівати енергію. Якщо їм не забезпечують активності - розвиваються відхилення. Це часта причина атак.

Тварина стає агресивною та неконтрольованою.

- Намагайтеся уникнути контакту - залізти на паркан, дерево, вскочити у двір, - продовжує Олександр. - Не повертайтеся до собаки спиною. У критичних ситуаціях слід притиснутися до стіни чи стовпа, чимось захистити шию. Закритися можна сумкою, рюкзаком.

Пса, який збирається напасти - можна відігнати.

- Виставте ліве коліно вперед і різким рухом ніби щось підійміть із землі та замахніться на тварину. Впевнено скажіть: "Фу! Не можна!" Подібна поведінка пригнічує псів.

Якщо стали свідком агресії, то візьміть палку та бийте собаку по лапах. Та якщо це стаффордширські тер'єри чи пітбулі - не відпустять. Викликайте поліцію.

Зараз ви читаєте новину «Вівчарка пошматувала 5-річного Івана Олійника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути