четвер, 27 лютого 2020 00:10

"Вітер зривав величезні хвилі, машини зносило у лиман"

Автор: UMSKAYA.NET
  ­Опівдні 24 ­лютого срібляста тополя впала на припар­ковані автомобілі у провулку Покровському в Одесі. ­Пошкодила сім іномарок, зокрема ”Мазду‑6”, ”Кіа Спортейдж”, ”Мітцубісі Аутлендер”, ”Фолькс­ваґен Пассат В7”
­Опівдні 24 ­лютого срібляста тополя впала на припар­ковані автомобілі у провулку Покровському в Одесі. ­Пошкодила сім іномарок, зокрема ”Мазду‑6”, ”Кіа Спортейдж”, ”Мітцубісі Аутлендер”, ”Фолькс­ваґен Пассат В7”

З 23 по 25 лютого погоду в Україні формували циклони Ксантип і Юлія. На вулиці похолодало, випав дощ, мокрий сніг. Пориви вітру сягали 38 м/с. Унаслідок негоди загинула одна людина, щонайменше четверо скалічилися, 504 населені пункти в 12 областях залишилися без світла.

Найсильніший вітер фіксували у Миколаєві.

— Все місто у повалених деревах, їх повиривало з корінням, — розповідає 34-річна Олена Савицька з Миколаєва. — Вітер зняв дах будівлі військової частини, жбурнув на тротуар. У дитсадку порвав частину даху. Зірвав понтонний міст через річку Інгул.

— Буревій погнув металеві з'єднання між понтонами мосту, — пояснює 60-річний Павло Лаврентьєв, інженер експлуатації доріг Миколаєва. — Ремонтувати його зможемо, коли повністю вщухне. Зараз перегін аварійний.

Миколаївець Володимир Мухін виклав в інтернеті відео дерев, що поряд із місцевим звалищем. Вони рясно обвішані пакетами, які рознесло зі смітника.

— Найстрашніше було під Одесою, — каже 36-річний Володимир Антонюк. — 24 лютого я повертався із відрядження. Об'їзну Одеси проїжджав о 14:30, коли були найсильніші пориви. Таке відчуття, що потрапив у пекло. З одного боку дороги — двометрова дамба і затока. Вітер зривав величезні хвилі, машини зносило у лиман. І поряд із цим усім — сонце та веселка.

В Одесі зламана акація впала на 69-річну жінку, яка переходила вул. Ніжинську. Та померла одразу.

Будинок одеситки 69-річної Наталії Касімової розтрощила зламана тополя. Дім визнали аварійним, жінці немає де жити.

— В той момент я була в хаті, — розповідає Наталія Касімова. — Спочатку почула гул, потім усе потемніло. Тополя роздавила веранду, пробила діру в хату. У сусідів пішли тріщини по стінах розміром із долоню.

Біля школи №50 у Херсоні дерево впало на 13-річну ученицю. Дівчинку відвезли до лікарні із забоєм грудей та подряпаним обличчям.

Біля Дніпра тополя впала на "Москвич", який їхав до Запоріжжя. Водій і пасажири отримали незначні травми.

В Івано-Франківську вітер зірвав із даху багатоповерхівки витяжку, яка впала на голову перехожій. Жінку зі струсом мозку відвезли до лікарні.

У Кропивницькому до операції готують жінку, якій упалим деревом пошкодило хребет. Раніше власники довколишніх магазинів просили зрізати дерево, але комунальники не визнавали його аварійним.

Буревій зірвав 400 кв. м даху в районних електромережах міста Тальне Черкаської області.

— З людей ніхто не постраждав, але шифером побило машини наших працівників, — каже керівник РЕМ Юрій Пашковський.

Зараз ви читаєте новину «"Вітер зривав величезні хвилі, машини зносило у лиман"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути