субота, 09 лютого 2008 07:05

Віталій Пономаренко був чемпіоном світу з пауерліфтингу

 

7 лютого в Івано-Франківському Будинку скорботи прощалися з майстром спорту України міжнародного класу з пауерліфтингу Віталієм Пономаренком. Його поховали на кладовищі поблизу села Чукалівка, за 15 км від обласного центру. 18 березня йому виповнилося б 34 роки.

Пономаренко помер раптово в післяопераційному відділенні лікарні Кривого Рогу. Кажуть, уночі в нього зупинилося серце. Медики констатували смерть 5 лютого близько п"ятої години ранку. За два тижні до цього спортсмен звернувся до лікарів, йому діагностували абсцес лівого стегна, призначили курс лікування.

— Віталікові зробили три операції підряд. Та зараз конкретно ніхто не знає, що з ним сталося, — розповідає віце-президент федерації WPC-WPO Ігор Побер, утираючи сльози. — Знайомий із ним вже чотири роки. Він один із найкращих спортсменів у світі, а в Європі йому не було рівних багато років.

Віталій Пономаренко народився в Івано-Франківську, закінчив технікум електронних приладів. У 20 років виконав норматив майстра спорту. До Прикарпаття його батька Анатолія Васильовича як військового направили з села Жерденівка Гайсинського району Вінницької області. Мати Любов Іванівна працювала бухгалтером.

У дитинстві спортсмен мало не втопився. Школярем гуляв біля озера й не втримався на дамбі. Урятувала куртка, що тримала, як надувний матрац.

Пономаренко казав, що сила йому передалася від діда. Той якось підняв 200-літрову бочку з водою й загасив сільську хату.

Останній рік спортсмен із сім"єю жив у Кривому Розі. У березні мав виступати на міжнародному турнірі Арнольда Шварценеґґера "Арнольд-Вікенд". Щороку змагання проходять у місті Коламбус, штат Огайо. На турнірі два роки тому Пономаренко підтвердив титул найсильнішої людини планети. Медаль в українського спортсмена — третя в Європі у жимі лежачи. Об"єм біцепсів був понад 50 см.

— На змагання не возив рідних. Дружина Тетяна дізнавалася про результат по телефону, — каже одеський пауерліфтер Євген Павлов.

У Пономаренка залишилися доньки 1-річна Софійка й Аня, 2,5 року, від першого шлюбу.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Пономаренко був чемпіоном світу з пауерліфтингу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути