вівторок, 22 вересня 2009 08:40

Вісім учениць отруїлися випарами фарби

Автор: фото: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Світлана Дмитрієва (сидить на ліжку) прийшла провідати вдома одногрупницю Світлану Дишкант. Обом стало зле в класі, де пофарбували підлогу
Світлана Дмитрієва (сидить на ліжку) прийшла провідати вдома одногрупницю Світлану Дишкант. Обом стало зле в класі, де пофарбували підлогу

— 14 вересня ми прийшли на урок фізики, відчули в класі різкий запах, — розказує 17-річна Світлана Дишкант. Вона вчиться в Міжрегіональному вищому професійному училищі у Вінниці. — Наша одногрупниця Ліана Дурман вибігла з класу. Я теж відчувала, що мені погано, сильно тошнило. У тому класі я пробула хвилин 15, тоді також вибігла в туалет. За мною ще одна дєвочка Свєта Дмитрієва, а тоді Інна Загребельна. Спочатку ми були в туалеті, легше не ставало, тому ми позвали нашого куратора і пішли в медпункт. Інна впала в обморок, викликали "швидку", і нас відправили в дитячу обласну лікарню.

На занятті було 19 учнів. Усіх вивели з аудиторії.

— Нам укололи глюкозу, і ще капали щось, — показує руки в синцях Світлана. — Із групи в лікарні було восьмеро, іншим теж було погано, усіх тошнило, але в лікарню їх не поклали.

У п"ятницю, 11 вересня, в аудиторії пофарбували підлогу.

— Ми переставили меблі, тому треба було підфарбувати невеликий шматок, десь чотири "квадрати", — розповідає директор училища 57-річний Олександр Дмитрик. — Фарбували після уроків звичайною емаллю, яка швидко сохне. У понеділок перед початком занять черговий учень провів вологе прибирання, через півгодини в тому класі почалися заняття.

Фарбу віддали в лабораторію санепідемстанції на експертизу.

— У класі справді відчувався різкий запах, — говорить головний лікар обласної санепідемстанції Валентина Зайцева, 55 років. — Директор казав, що вони такою ж фарбою на канікулах зробили ремонт у всьому коледжі. До того ж майстер, який працював, почувається добре. Ми підозрюємо, що вчителі погано провітрили приміщення. Але санітарних норм, які пояснювали б, через який час можна займатися в пофарбованому приміщенні, немає.

— Я ще на лікувальній дієті, не їм жирного, жареного, п"ю багато мінералки, — каже Світлана Дишкант.

У понеділок усі учениці, які потрапили в лікарню, вийшли на заняття. Аудиторія зачинена, поки лабораторія не надасть результатів експертизи.

Зараз ви читаєте новину «Вісім учениць отруїлися випарами фарби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути