пʼятниця, 24 червня 2011 05:15

Вісім кругів знайшли на пшеничному полі

Автор: фото: Тетяна Щербатюк
  Олеся Шкарапута (в центрі) із села Глинянець Немирівського району Вінниччини роздивляється притолочену пшеницю на полі біля села Кордишівка Вінницького району. Люди із сусідніх сіл приїжджають подивиться на круги, які з’явилися 18 червня
Олеся Шкарапута (в центрі) із села Глинянець Немирівського району Вінниччини роздивляється притолочену пшеницю на полі біля села Кордишівка Вінницького району. Люди із сусідніх сіл приїжджають подивиться на круги, які з’явилися 18 червня

— Було десь два часа ночі. У мене желудок заболів. Вийшла на вулицю, — розповідає 55-річна Зоя Андрійчук із села Кордишівка Вінницького району про події 18 червня.

Наступного ранку на пшеничному полі біля села знайшли вісім кругів невідомого походження. Місцеві впевнені, що їх залишив неопізнаний літаючий об'єкт — НЛО.

— Надворі так тихо, місячно, усе видно. Тут ні з того, ні з сього щось гуде, наче сідають літаки десь недалеко. А потім сіяніє побачила. Отако-отако світило, — Зоя Григорівна руками малює кола. — Таке червонувате. Я зляка-а-а-лась! Думала, кінець світу настав. Побігла в хату, боялася навіть виглянути. Через 10 хвилин стихло. До ранку не могла заснуть.

Жінка переводить подих, тримає руки біля грудей. Від її хати йдемо хвилин 15 до поля.

— Знайомий із Кордишівки розказував, що він у той час теж не спав, кросворд розгадував. Чув, як за вікном ніби щось швидко пробігло чи пролетіло, — 37-річна Лариса Яременко із села Побережне, що за 3 км від Кордишівки, виходить із машини. Приїхала з родиною подивитися на круги.

Від дороги до середини поля веде стежка.

Зоя Григорівна крокує попереду.

— Зараз побачите. Такого людина не могла зробити. Рівненьке, наче хто циркульом намалював.

На полі видно вісім кіл. Найбільше, у центрі, сягає 12 м у діаметрі. У ньому ще одне, 4-метрове. Пшениця у шести колах притолочена за часовою стрілкою, а у двох крайніх — проти годинникового ходу.

З іншого боку поля підходить подружжя із села Глинянець Немирівського району, це за 1,5 км від Кордишівки.

26-річна Олеся Шкарапута присідає посеред кола, тицяє пальцем у землю:

— Тут якась дірка.

— Обережно, — каже Зоя Андрійчук. — То тарілка, навєрно, на штирі сідала, слід лишився.

Лариса Яременко тримається правою рукою за лівій бік:

— Щось у мене пульс став проколювати, і ліву сторону ніби тягне. Напевне, тут не можна довго бути.

— А чуєте горєчь у роті? — додає Зоя Григорівна. — Тут же воєнні на другий день були, аналізи брали. Два вєртольота літало. Казали, що техніка відмовляє, і мобільні не беруть. Краще ходім звідси. Може, тут радіація якась.

У вінницькому прес-центрі Збройних сил кажуть, що вертольоти й літаки у суботу і в понеділок виконували планові навчальні польоти. На поле не сідали і замірів не робили.

— Першим ці кола побачив тракторист Олександр Гунько. Він у три часа ночі мав оприскувати поле. Вдень гербіциди вносити не можна, бо жара, — пояснює директор сільгосптовариства "Побережне" Віктор Малєнков, 54 роки.

— Не успів поїхати, вертається. Глаза круглі, каже: "Я туди не поїду, там фігури якісь". Кажу, то кабан порив, чого ти боїшся? А він: "Їдьте зі мною, побачите, що то за кабан". Поїхали. Трактор "Нітро" високий, добре поле освєщає. Точно — фігури. Круглі, рівненькі. Але нікого нема, все тихо. Ну, ми те поле вмєстє переїхали, покропили. На другий день із десяток чоловік туди поїхали. Сфотографували. Кажуть, НЛО у нас було.

— Тому бідному Саші дісталося. Він сам десь із Полтавщини, — розказує тракторист Степан Пацалюк, 53 роки. — На другий день на кукурудзяному полі знайшов жінку мертву, що пропала з сусіднього села тижнів зо три тому. Чуть не наїхав. То казав: "Я до вас більше на роботу не потикатимуся". Хто його зна, що це. Може, з газовою трубою щось. Їх тут дві проходить — трубопровід Уренгой — Ужгород. Такі завширшки, що мотоцикл може в'їхати.

Координатор Київського відділення уфологічного клубу "Уфодос" Ігор Лазавенко, 34 роки, вважає, що ці круги — не сліди НЛО:

— На фото добре видно, що колосся зламане. А мало би бути пригнуте. Є й інші ознаки підробки. У справжніх колах колоски, ніби шишечки, нагріті зсередини, розбухші. Як це відбувається — ніхто пояснити не може. І ще в оригінальних кругах залишається незачепленим жмут колосків у самому центрі. А тут слід залишився ніби від якогось пристрою, яким ці круги робили.

26-річний Артем Білик, голова українського науково-дослідного центру вивчення аномалій "Зонд", вважає, що круги на полі — це сліди інопланетян. 25 червня спеціалісти центру поїдуть у Кордишівку дослідити цей феномен.

Зараз ви читаєте новину «Вісім кругів знайшли на пшеничному полі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути