вівторок, 23 травня 2017 06:21

Випускникам сільських шкіл стане легше вступити до вузу

Міністерство освіти й науки внесло зміни у правила прийому до вищих навчальних закладів. Тепер приймальні комісії враховуватимуть при зарахуванні на навчання абітурієнтів сільські та галузеві коефіцієнти.

— Якщо вступник навчався у сільській школі, то до набраних ним балів у приймальних комісіях вузів додаватимуть коефіцієнт 1,02, — каже міністр освіти й науки 52-річна Лілія Гриневич. Представляє в уряді "Народний фронт". — Тобто бал стане трохи більший. На такий крок пішли, бо якість навчання у сільських школах нижча, ніж у міських. Наприклад, 33 відсотки десятикласників навчаються у класах, де менше 10 учнів. Один учитель викладає іноді до п'яти предметів.

Крім того, міністерство запровадило й інші коефіцієнти. Для вступників до столичних вузів він дорівнює 1,0. Для вступу в університети обласних центрів — 1,01. Для навчання у вузах Луганщини й Донеччини — 1,03.

— Також запроваджуємо галузевий коефіцієнт 1,03. Він діятиме при виборі пріоритетних для України напрямів навчання. Здебільшого це інженерно-технічні спеціальності, — говорить Лілія Гриневич.

Зараз ви читаєте новину «Випускникам сільських шкіл стане легше вступити до вузу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути