Ексклюзиви
пʼятниця, 19 червня 2009 07:30

Винних у вибуху газу амністували

16 червня суд Жовтневого району міста Дніпропетровська удруге амністував керівників компанії "Дніпрогаз". Їх звинувачували в службовій недбалості, що призвела до вибуху газу в житловому будинку.

Удруге під амністію потрапили гендиректор "Дніпрогазу" Ігор Іванків, його перший заступник Максим Сорокін і головний інженер Сергій Бачурін.

Раніше, 20 січня 2009 року, Жовтневий райсуд Дніпропетровська задовольнив клопотання обвинувачуваних про застосування до них амністії. Щодо трьох підсудних кримінальну справу закрили, їх звільнили від покарання.

22 квітня Апеляційний суд Дніпропетровської області скасував рішення суду про амністію. Він повернув справу і розпорядився розглянути її з іншим складом суддів.

— У суді посилаються на те, що злочин, передбачений статтею 367 Кримінального кодексу України про службову недбалість є середньої тяжкості. А також на те, що в підсудних є неповнолітні діти, — пояснюють таке рішення адвокати потерпілих.

13 жовтня 2007 року в Дніпропетровську в 10-поверховому помешканні на вул. Мандриківській, 127 стався вибух природного газу. Загинули 23 людини, у тому числі сім дітей. Ще 24 мешканці були поранені. Були також ушкоджені розташовані поблизу будинки і споруди.

Зараз ви читаєте новину «Винних у вибуху газу амністували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути