Ексклюзиви
вівторок, 26 лютого 2013 05:45

Вікторові Ющенку дружина подарувала стіл

— Ви хоч бачили, яке шампанське наливали? А то ще напишете, що "Совєтським" пригощали, — каже 55-річна Валентина Руденко, член політради "Нашої України". З кімнати для офіціантів виносить запітнілу пляшку італійського шампанського "Бісол". — Зараз уся країна п'є шампанське з Єнакієво, а в нас ще, слава Богу, є італійське.

До столичного готелю "Хрещатик" на політраду партії "Наша Україна" екс-президент Віктор Ющенко під'їжджає сріблястим "Рендж Ровером" о 12.15. Двоє охоронців просять розступитися. Його зустрічають оплесками, співають "Многая літа". Він підспівує. 23 лютого Вікторові Ющенку виповнилося 59 років. До нього вишиковується 5-метрова черга. Однопартійці дарують кримське вино "Піно Гріль Ай Даніль" 1954 року й скульптуру святого Георгія Побідоносця. Охоронці відносять подарунки у машину.

Політрада триває 1,5 год. Офіціанти носять у зал келихи з шампанським і пиріжки з капустою, затіркою та яблуками. Їх у ящику з-під майонезу "Торчин" привезли із села Хоружівка Недригайлівського району на Сумщині. Там народився Ющенко.

— Учора о першій ночі повернувся з Брюсселя, — говорить він. — Діти вдали, що сплять, а насправді чекали. Так вітали, що показали цілу виставу. Дружина подарувала гуцульський різьблений письмовий стіл і генератор для виготовлення льоду.

— Віктор Андрійович рідко приходить додому раніше дев'ятої-десятої вечора, — розповідає Катерина Ющенко, 51 рік. — Буває, я дітей вкладу спати, а він прийде, розбудить і починає влаштовувати ігри. Балує їх. Може дозволити не піти в садок, не чистити зуби й наїстися шоколаду. Гості у нас бувають часто. Бували випадки, що я вже в нічній сорочці, а на порозі — народні артисти. Тоді переживаю, чим пригощати. Зараз він захопився фотографією, любить знімати пейзажі.

На святкування в один зі столичних ресторанів запрошують 50 гостей. Годують м'ясом, рибою, поять кримськими, італійськими та французькими винами й горілкою.

Гостей розважає оперний співак Анатолій Пономаренко і квартет, який раніше виступав у ансамблі Міністерства оборони.

З партії "Наша Україна" виключили колишнього голову її політради Сергія Бондарчука і шістьох членів за "дії, які провокували розкол у партії".

Зараз ви читаєте новину «Вікторові Ющенку дружина подарувала стіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути