вівторок, 04 грудня 2018 05:41

Віктора Матвієнка поховали поряд із Валерієм Лобановським

Автор: WWW.24TV.UA
  Віктор ­Матвієнко ­дебютував у ”­Динамо” 1970-го. За п’ять років виграв із командою Кубок володарів кубків та Суперкубок УЄФА
Віктор ­Матвієнко ­дебютував у ”­Динамо” 1970-го. За п’ять років виграв із командою Кубок володарів кубків та Суперкубок УЄФА

На 71-му році помер колишній футболіст київського "Динамо" Віктор МАТВІЄНКО. 1 грудня його поховали на Байковому кладовищі в ­Києві поряд із футболістами і тренерами ­Валерієм ЛОБАНОВСЬКИМ та Олегом ­БАЗИЛЕВИЧЕМ.

Віктор Матвієнко народився в Запоріжжі.

Грав за запорізький "Металург" та клуб "СКА Одеса". У "Динамо" дебютував 1970-го.

— У першому матчі грали проти московського "Спартака", — казав Віктор Антонович. — Хвилювався, бо мав 22 роки, а на трибунах було 90 тисяч глядачів.

1975-го разом із командою виграв Кубок Володарів кубків та Суперкубок УЄФА. Через рік на Олімпійських іграх у канадському Монреалі у складі збірної СРСР здобув "бронзу".

1977 року тодішній тренер "Динамо" Валерій Лобановський почав омолоджувати склад команди. Матвієнко вирішив піти. Рік виступав за клуб "Дніпро". Після цього завершив спортивну кар'єру.

Тренував гравців рівненського "Авангарда", хмельницького "Поділля" і "Торпедо" із Запоріжжя. 1998 року став працювати з узбекистанським "Дустліком". Після того, як команда в п'яти матчах не здобула жодної перемоги, Матвієнка звільнили. З того часу працював у Федерації футболу України.

Зараз ви читаєте новину «Віктора Матвієнка поховали поряд із Валерієм Лобановським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути