середа, 18 листопада 2009 07:37

"Викладачі займаються сексом із студентками взамін на кімнату в гуртожитку"

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Христина Новіцька з руху ”Фемен” позує з плакатом у понеділок на сходах біля входу до Міністерства освіти і науки в Києві
Христина Новіцька з руху ”Фемен” позує з плакатом у понеділок на сходах біля входу до Міністерства освіти і науки в Києві

"Куди котиться наша освіта? Ректори й викладачі займаються сексом із студентками взамін на хорошу оцінку й кімнату в гуртожитку", — стверджує лідерка громадської організації "Фемен" 22-річна Анна Гуцол.

Із десятьма жінками вона прийшла 16 листопада до Міністерства освіти й науки в Києві, аби висловитися проти викладачів, які домагаються студенток.

— "Із ректором трах — маєш зарах", "Ні" — п"ятіркам за секс", — голосно скандують протестувальниці.

— Когда я училась в Житомире, преподаватель принимал у девочек зачеты на дому, — розповідає Юлія Данилець, 22 роки. — Йому було за 50, викладав математику на другому курсі. Бородатий, із великою бородавкою на носі. Хлопцям ставив чотири-п"ять, а найгарнішим дівчатам — двійки. Індивідуальні перездачі призначав у себе на квартирі. Одногрупниці казали, домагався їх, погрожував вигнати з університету. Я пішла здавати з хлопцем. Його вигнав на кухню. Коли викладач зрозумів, що не вламає мене на секс, то поставив трійку. Хоча я розв"язала всі логарифми. Досі там викладає. Хто з ним переспить, у того — відмінно.

Кілька чоловіків удають викладачів, які приймають іспит. Перед міністерством сідають на стільці, а жінки — їм на коліна. Киянка 19-річна Олександра Шевченко в короткій спідниці закидає ноги на плечі "викладачу", вдає статевий акт. У руках тримає книжку "Економіка".

— Дівчата після таких домагань замикаються. Не заявляють на викладача в міліцію, бо бояться вилетіти з інституту. Батькам і друзям не кажуть, бо соромляться. По всій країні діють "інститути проституції", а Міністерство освіти закриває на це очі. Часто телефонують дівчата, жаліються, що їх домагаються в училищах, інститутах, університетах. Створимо анонімну гарячу лінію, щоб вичисляти викладачів-насильників. Проведемо власне розслідування, складемо рейтинг найрозпусніших вузів, — додає Анна Гуцол.

Із вікон Міністерства освіти визирають працівники. "Феменки" махають їм, викликають міністра освіти Івана Вакарчука. Виходить його заступник Тарас Фініков, 57 років.

— Міністерство підтримує дівчат. Ректори, декани й викладачі, яких звинуватять у статевому домаганні студентів, будуть звільнені й відповідатимуть перед законом. Серед студентів проведемо соціологічне опитування на тему сексуальних домагань із боку викладачів, — обіцяє Фініков.

Зараз ви читаєте новину «"Викладачі займаються сексом із студентками взамін на кімнату в гуртожитку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути