пʼятниця, 08 листопада 2019 00:05

Військовим куплять квартири

Міністерство оборони купить до 125 квартир військово­службовцям — у новобудовах і на вторинному ринку.

До 50 квартир придбають в Одесі. У Житомирі, Маріуполі та Новомосковську — біля 30. У Вінниці, Миколаєві та Дніпрі — 20. У Василькові на Київщині планують купити 15. Ще до10 — в інших населених пунктах країни. Житлом у новобудовах забезпечать за умови введення їх в експлуатацію до кінця року.

— Військовим нічого доплачувати не потрібно. Квартири купуватимуть на первинному ринку за пайової участі. Це коли Міноборони виступає замовником будівництва певної кількості помешкань. На вторинному ринку міністерство повністю оплачує вартість житла, — каже військовий експерт Дмитро Снєгирьов, 47 років. — Це — держпрограма. Кошти на це передбачені в бюджеті країни.

— Обурює, що у питанні квартир зрівняли тих, хто був кілька днів на блокпосту і місяцями воював на передовій, — говорить 50-річний Василь Шкут, голова організації "Ветерани війни Сходу". — Є спеціальний журнал, де записані люди, що безпосередньо брали участь у боях. А УБД (учасник бойових дій. — ГПУ) і статус видавали всім, хто просто заїхав у зону АТО. Є знайомі, що стояли кілька місяців у Ізюмі — за 70 кілометрів від передової. Навіть автоматів у руках не тримали, а вже мають житло. Хотілося б вірити, що цього разу процедура розподілу буде прозорою та справедливою і квартири отримають ті, хто реально їх потребує і заслуговує.

Також Кабінет міністрів виділив 300 млн грн на будівництво доступного житла.

"Виділили кошти на будівництво житла для 950 сімей. Із них 200 — сім'ї ветеранів АТО. Будинки зведуть у передмісті Києва, Дніпра, Львова, Одеси, Харкова", — написав прем'єр-міністр України 35-річний Олексій Гончарук у "Фейсбуку".

Зараз ви читаєте новину «Військовим куплять квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути