Ексклюзиви
вівторок, 14 лютого 2006 19:23

Військовий корабель сів на дно

Автор: фото: Магнолія-ТВ
  Десантне судно ”Рівне” мало не перевернулося  через дірку в корпусі
Десантне судно ”Рівне” мало не перевернулося через дірку в корпусі

Минулого четверга на українському військовому судні "Рівне", яке стоїть у Керченському порту, раптово з"явилася вода.

Вона швидко заповнювала машинне відділення. Капітан одразу викликав рятувальників. На місце події виїхали МНСники, водолази та військові. Корабель під водою детально оглянули і знайшли отвір, через який вода потрапляла всередину судна. Його спробували залатати, але корпус "Рівного" обледенів, та й дно в порту дуже замулене. Тому рятувальники не змогли швидко впоратися з аварією.

Вода далі прибувала, будь-якої миті судно завдовжки 168 метрів могло перевернутися. Тоді вирішили пробити в борту ще один отвір. Через нього почали відкачувати воду. Тим часом корабель нахилився на сорок градусів. П"ятьох членів екіпажу "Рівного" евакуювали. Врешті-решт рятувальникам вдалося зменшити нахил. Судно плавно опустилося на дно.

— Що зараз відбувається на судні, нам невідомо. Ми, коли зрозуміли, що корабель не перевернеться, поїхали. На місце прибули працівники СБУ та флоту, — пояснили "ГПУ" у прес-центрі Головного управління МНС у Криму.

Кримські МНСники не захотіли говорити про причини аварії. Військові теж тримають їх у секреті. Можливо, борт корабля просто заржавів. Також припускають, що його могла протаранити крижина.

— Це судно було виведене зі складу українського флоту 2004 року, — розповів представник Військово-Морських сил України Юрій Кирик. — Відтоді воно не використовується.

У Керченському порту десантне судно "Рівне" стоїть уже чотири роки. Цей корабель, який був виготовлений 35 років тому, може перевозити до 6 тис. тонн техніки та вантажів.

Ніхто із членів екіпажу не постраждав.

Зараз ви читаєте новину «Військовий корабель сів на дно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 0
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути