вівторок, 25 вересня 2018 07:05

Військові отримають компенсацію за втрачене житло

Військових, які не перейшли на бік окупанта в анексованому Криму та на Донбасі, забезпечать житлом. Верховна Рада прийняла закон про компенсації 18 вересня.

Бійцям мають надати житло за новим місцем служби з 1 січня 2019 року. Враховуватимуть, як довго до цього перебували на квартирному обліку.

— Держава отримує у власність житло, яке військовий має на окупованій території, — каже 40-річний Тарас Пастух, народний депутат від "Самопомочі". — Замість цього бере помешкання на підконтрольній території України. Коли відновимо контроль на окупованій частині Донецької та Луганської областей і в анексованому Криму, держава зможе це житло віддати військовим.

З 20 тис. українських військовослужбовців у Криму на материк вийшли 6 010. З них бійців Збройних сил — 3990, Національної гвардії — 1177, прикордонників — 519, Служби безпеки України — 242, Управління державної охорони — 20, Державного космічного агентства — 61 особа. На окупованому Донбасі житло втратили приблизно тисяча військових.

Зараз ви читаєте новину «Військові отримають компенсацію за втрачене житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути