вівторок, 12 червня 2018 00:45

Відпочивальників дурять із цінами

Кияни 27-річний Андрій і 26-річна Тетяна Маращуки поїхали на тиждень відпочити до Криму.

— В інтернеті замовили путівку на двох до Феодосії. За 10 тисяч гривень нам пообіцяли маленький будинок на березі моря, з холодною та гарячою водою, інтернетом, кондиціонером. Ми перерахували гроші агентству, — розповідає Андрій.

Кошти на відпочинок подружжя збирало два роки. Андрій працює програмістом, Тетяна пише рекламні тексти.

— З кожної зарплати відкладали по 500 гривень, — продовжує. — Знайшли чоловіка, який за 700 гривень із людини довіз із Києва до Армянська. Звідти 5 годин їхали електричкою до Феодосії.

На туристичну базу Маращуків не пустили.

— Сказали доплатити 10 тисяч: "Сегодня утром вдвое подняли цены, чтобы как-то выжить. В стране — кризис, людей мало", — говорить Андрій. — Показали ті "апартаменти" — старий будинок, що нагадує хлів. З обдертими стінами, без гарячої води, інтернету, кондиціонера, з одним ліжком.

— Берег моря, де розташована турбаза, взагалі був закритий, — додає Тетяна Маращук. — Андрій пішов скандалити, вимагав повернути гроші. Відмовили. Мусили повертатися до Києва.

Окупаційна влада Криму заявляє, що цього року чекають 6 млн туристів. На півострові відкриті 449 пляжів.

— Туристов очень мало, — розповідає 47-річна Тамара Бабаджан із міста Алупка. Має два невеликі будинки за 10 хвилин від пляжу. — Ми підвищили ціни, бо зросла комуналка. Торік я здавала будинок по 500 гривень за добу, цього року — по 1000.

Найдешевше житло в Криму — у приватників. На початку червня кімнату можна зняти за 200 грн на добу з людини. Душ, туалет — спільні. Найдорожчі місця — в готелях Ялти. Двомісний номер "стандарт" у центрі міста коштує від 6 тис. грн на добу.

Зараз ви читаєте новину «Відпочивальників дурять із цінами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути