четвер, 26 червня 2008 07:04

Відновлять розкопки на Десятинній церкві

Цього тижня обіцяють відновити археологічні розкопки фундаменту Десятинної церкви у Києві. Про це повідомив Руслан Кухаренко, 50 років, начальник головного управління охорони культурної спадщини Київської міськдержадміністрації.

За словами Руслана Івановича, у п"ятницю управління підписало контракт із Інститутом археології Національної академії наук та з благодійним фондом охорони культурної спадщини про поновлення розкопок.

— Розкопки вестимуть на фундаменті Десятинної церкви, на території її поховань, а також на території тих об"єктів біля церкви, які існували до неї. Завдання цієї археологічної експедиції — дати остаточні відповіді про те, якою була сама Десятинна церква, — повідомив Кухаренко.

У розкопках братимуть участь археологи зі Львова, Луганська і Санкт-Петербурга. Вартість робіт становитиме близько 3 млн грн.

— Контракт уже підписали ми й управління, а сам благодійний фонд — поки що ні, хоча від нього залежить фінансування, — каже "ГПУ" Гліб Івакін, 61 рік, заступник начальника з наукової роботи Інституту археології НАН. — Розкопки планують проводити два з половиною роки.

Десятинна церква — перша кам"яна церква Київської Русі, споруджена в 988–996 роках, у XIII ст. була зруйнована.

Зараз ви читаєте новину «Відновлять розкопки на Десятинній церкві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути