пʼятниця, 20 жовтня 2017 05:50

Відновили патріотичні графіті

Автор: www.podrobnosti.ua
  Портрети Тараса Шевченка, Івана Франка та Лесі Українки відновили на фасаді Інституту мовознавства у Києві. Попередні зображення замалювали за наказом власника меблевого магазину ”Емпоріум”
Портрети Тараса Шевченка, Івана Франка та Лесі Українки відновили на фасаді Інституту мовознавства у Києві. Попередні зображення замалювали за наказом власника меблевого магазину ”Емпоріум”

Графіті з Тарасом Шевченком, Лесею Українкою та Іваном Франком наново намалювали на фасаді Інституту мово­знавства на вул Грушевського, 4, у Києві. Малюнки відновили члени громадської організації "Новий вогонь".

Три зображення поетів в образах революціонерів були створені 10 січня 2014-го під час протистоянь на Майдані. Портрети назвали "Ікони революції". 3 вересня їх замалювали за наказом власника меблевого магазину "Емпоріум". Він знаходився на першому поверсі Інституту.

Оригінали портретів малював невідомий художник. У соцмережах підписується "Соціопат".

"Фасад будинку тепер виглядає оскверненим. Нанесені плями не мають нічого спільного зі справжніми революційними символами", — заявив художник.

— Ми пропонували йому долучитися до акції. Але в результаті багатотижневої переписки він просто самоусунувся. Та ми й не певні, що говорили зі справжнім автором портретів. Ніхто не знає, хто насправді веде сторінку під його ім'ям, — говорить один з організаторів відновлення малюнків Дмитро Різниченко, 34 роки.

Відновленим графіті нададуть статус національної пам'ятки, заявили у Міністерстві культури.

Зараз ви читаєте новину «Відновили патріотичні графіті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути