Ексклюзиви
четвер, 10 листопада 2011 05:45

Відключили опалення 16 тисячам жителів

Селище Новогуйвинське та село Озерне Житомирської області півтори доби були без тепла. Публічне акціонерне товариство "Житомиргаз" відключило подачу палива на котельні. Місцева влада планувала через низьку температуру закрити школи та дитячі садки.

— Це сталося у понеділок. "Житомиргаз" вимагав передплату. А зробити це неможливо. Бюджетний кодекс нам, як бюджетній організації, забороняє робить передплату. Платити маємо тільки за отриманий наявний товар чи послугу. Боргів за газ ми не маємо, — пояснює 57-річний Валерій Гарбуз, голова селищної ради Новогуйвинського.

У середу до населених пунктів з перевіркою приїжджали представники з районної прокуратури. Раніше блакитне паливо туди постачало державне підприємство "Газ України", з жовтня — приватне "Житомиргаз".

— Вони нічого слухать не хотять, тільки давайте 100 відсотків предоплати і все. Прокуратура визнала це рішення незаконним, опротестувала, але "Житомиргаз" цього не виконує, — продовжує Валерій Гарбуз.

В Озерному та Новогуйвинському майже всі будинки 3- та 5-поверхові. Там живуть 16 тис. людей.

— Вдома включали обігрівачі, холодно було, — каже 25-річна Олена Іваненко з місцевої пошти. — А пенсіонери, до яких ходимо, всі тепло одягалися, газові конфорки включали та грілися. Самі знаєте, не у всіх є гроші купувати обігрівачі.

Подачу газу ввімкнули у вівторок увечері. Батареї у будинках потеплішали тільки в середу зранку.

— Це нормальна ситуація, — говорить телефоном Анатолій Власюк, заступник з питань економічної безпеки "Житомиргазу". — З нашої сторони ми поступили правильно. Розмова йде не про передплату, а про спожитий газ. Зараз цю ситуацію перевіряють контролюючі органи.

Зараз ви читаєте новину «Відключили опалення 16 тисячам жителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути